Čavle 31. svibanj 2020.

Tečaj padobranstva uskoro na Grobničkom polju

Tečaj padobranstva uskoro na Grobničkom polju
Početkom lipnja na Grobničkom polju kreće obuka budućih padobranaca, u organizaciji Padobranskog kluba “Krila Kvarnera”. 

Zaljubljenici u adrenalin, koje privlače skokovi padobranom, na Grobniku će uskoro imati priliku osjetiti taj jedinstveni doživljaj. Naime, u organizaciji Padobranskog kluba “Krila Kvarnera” 6. lipnja kreće novi tečaj padobranstva. 

Nakon osnovne obuke koja traje dva vikenda, odnosno četrdesetak nastavnih sati, a sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela, sudionici će imati i pravo na pet skokova. Prvi skok održava se posljednjeg dana tečaja.  


“Daljnji skokovi rade se vikendom i to maksimalno četiri skoka dnevno, sve do stjecanja padobranske dozvole, a nakon toga skakati se može i više, ovisno o vremenskim prilikama. Prvih desetak skokova je na prinudno djelovanje, gdje se padobran otvara odmah nakon odvajanja od aviona, a nakon toga kreće slobodno, odnosno sudionici sami aktiviraju padobran”, pojašnjava Jasminka Žeželić iz PK “Krila Kvarnera”.

Prije skoka potrebno je obaviti liječnički pregled za sportsku avijaciju kod ovlaštenog doktora. Provjerava se opće zdravlje i bitno je da osoba nema težih bolesti. Važno je napomenuti i da sudionici moraju imati minimalno 16 godina, a mlađi od 18 moraju imati i privolu roditelja. Svi zainteresirani mogu se javiti na: skola@padobranstvo.hr.