Čavle 6. ožujak 2020.

Tečajevi za trudnice i roditelje i ove godine na Grobnišćini

Tečajevi za trudnice i roditelje i ove godine na Grobnišćini
Tečajevi za trudnice i roditelje i ove će se godine održavati na Grobnišćini. Održat će se ukupno tri bloka, s čak 13 predavanja, koja će obuhvaćati razdoblja od rane trudnoće do neposredno pred porod te nastaviti nakon poroda. 

Ugovore o sufinanciranju “Tečajeva za trudnice i roditelje” s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena danas su potpisali načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja. 


“Ovo je dobar primjer suradnje jer se nudi se nudi bolja usluga krajnjim korisnicima, koji će dobiti opširnija predavanja od strane većeg broja stručnjaka. Mi ćemo se potruditi da osiguramo prostor koji će zadovoljiti potrebe tako da svi koji budu zainteresirani mogu prisustvovati predavanjima”, poručila je Ivana Cvitan Polić. 


Tečajevi za trudnice i roditelje ove će se godine održavati u proširenom obliku. Cilj predavanja je “razbiti” mitove vezane uz trudnoću i porod osnaživanjem i stručnom potporom mladim parovima u najvažnijim trenutcima njihovih života te  im olakšati snalaženje u prvim danima i mjesecima roditeljstva, prateći djetetov psihofizički razvoj tijekom prve godine.


Održat će se ukupno tri bloka s trinaest predavanja. Prvi blok obuhvaća ranu trudnoću, odnosno prvo tromjesečje. Predavanja u drugom bloku odnosit će se na razdoblje od sedmog mjeseca trudnoće do poroda, dok će treći blok predavanja pokriti postpartalni period.

Proljetni ciklus predavanja održat će se na području Općine Čavle i jesenski na području Općine Jelenje. Trudnice svoje sudjelovanje na predavanjima trebaju najaviti patronažnoj sestri Bojani Burić na 099 251 82 24. O terminima predavanja i lokacijama svi sudionici bit će obaviješteni naknadno.