Čavle 16. siječanj 2015.

Trofejne mlade triatlonke

Trofejne mlade triatlonke
Zlata, srebra i bronce, njih 69, iskovanih u samo jednoj sezoni, posramili se ne bi ni profesionalni sportaši. Odličja dodatno dobivaju na težini kad se istakne činjenica da su osvojena u zahtjevnim natjecanjima: triatlonu, duatlonu, aquatlonu, biciklizmu, trčanju i plivanju. 
 
Navedene uspjehe potpisuju četiri mlade Grobnišćice iz Triatlon kluba Rival: Dorotea Čargonja, Andrea Juričić te sestre Chiara i Gioia Gruber. 
 
Važno je naglasiti da je triatlon po mnogima najzahtjevniji sport današnjice. Sastoji se od tri discipline, trčanja, plivanja i vožnje bicikla. 
 
Natjecateljice i predstavnike kluba primili su danas načelnik Općine Čavle Željko Lambaša te zamjenica načelnika, Ivana Cvitan Polić. Tom su prilikom uspješnim sportašicama dodijeljene plakete te novčana nagrada u iznosu od 4 000 kuna. 
 
“Čestitamo na velikim uspjesima u protekloj sezoni. U novoj 2015. želimo vam sreće i zdravlja te da ostvarite još bolje rezultate,” poručio je Željko Lambaša, načelnik Općine Čavle.
 
“Zahvaljujemo Općini Čavle, koja je prepoznala izvanredne rezultate, koje su mlade triatlonke, Triatlon kluba Rial, postigle u protekloj sezoni,” naglasio je Damir Gruber, predsjednik Triatlon kluba Rival.
 
Mlade triatlonke, zajedno s još šest klupskih kolega, Hrvatski olimpijski odbor ove je godine proglasio darovitim mladim sportašima Hrvatske.
 
Najavljena su i dva sportska događaja, koja će se ove godine održati u spomen na izuzetne triatlonce s Grobnika, Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića. 19. travnja na rasporedu je 2. memorijalna biciklijada, a još uvijek nije određen točan datum Grobničkog duatlona, koji će se održati na Automotodromu Grobnik.