Čavle 23. lipanj 2022. K.V.

U ljetnom kampu na Platku djeca će uživati 'bez mobitela'

U ljetnom kampu na Platku djeca će uživati 'bez mobitela'
Sportsko- edukacijski ljetni "offline kamp" za djecu od 8 do 14 godina i ove godine na Platku

Nakon priprema za Državnu maturu u suradnji s Općinom Čavle, "Škola u oblacima" ponovno priprema zanimljiv projekt, ovoga puta za osnovnoškolce iz cijele Hrvatske.


Naime, već drugu godinu zaredom u suradnji s Judo klubom Pinky iz Velike Gorice, a uz veliku pomoć i podršku grobničkih Udruga, Općine Čavle i TZG Čavle, “Škola u oblacima” na Platku provodi sportsko- edukacijski “Offline kamp” za djecu od 8 do 14 godina.


“Sportsko- edukacijski projekt Offline kamp Platak nastao je iz želje da djecu udaljimo od tehnologija i online života i iznova ih spojimo s prirodom te ukažemo na važnost kretanja, sporta i socijalizacije. Kroz naš program djeca upoznaju osnove šumske etike i preživljavanja na planini, uče o jestivim i otrovnim biljkama našeg kraja, treniraju, osvajaju planinske vrhove. Kroz igru i sport te razne edukativne radionice povezuju se i grade prijateljstva. A možda najvažnije od svega, sve to rade offline- bez mobitela, ali i bez slatkiša i bez gaziranih pića”, poručuje Marina Živčić


Prošle godine je kroz 3 tjedna ljetnog i 2 tjedna zimskog offline kampa u Velikom domu na Platku, u programu sudjelovalo preko 150 djece iz cijele Hrvatske, uz vodstvo i radionice 20- ak stručnih suradnika, profesora i udruga te prošetanih 200 km.


Ove godine ljetni "Offline kamp Platak" održavat će se kroz 5 tjedana u srpnju i kolovozu, a prvi kamp kreće odmah poslije škole, u ponedjeljak 27.06. pa sve do 01.07. Djecu očekuju nova iznenađenja, uzbudljive radionice i puno igre i zabave.

Cijenu kampa, planirane aktivnosti, slobodne termine i prijave te više o cijelom projektu možete pronaći na web stranicama offlinekamp.com.hr ili na mail offlinekamp@gmail.com

(PROMO)