Čavle 6. srpanj 2020.

Uz jogu i nordijsko hodanje Platak “zakoračio” u srpanj

Uz jogu i nordijsko hodanje Platak “zakoračio” u srpanj
“Festival sportske rekreacije Platak 2020” je krenuo u svoj drugi mjesec programa pa je početak srpnja donio zanimljive aktivnosti. 

Prvog vikenda u srpnju festival je započeo u subotu programom “Zen lice Platka”, koji se organizirao u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner.


Nakon okupljanja kod malog doma Sušak, voditelji aktivnosti poveli su sudionike na lokaciju u šumi gdje su se održali zanimljivi programi: Joga Smijeha, Hatha joga, Zvučna gong kupka i Do In vježbe. Odaziv je bio odličan, a atmosfera sjajna, pa se ovaj program pokazao itekako atraktivan, a lokacija savršena.


Nedjeljni program je bio namijenjen nordijskom hodanju i pješačenju, a sve u suorganizaciji s KŠR Gorovo i to na laganoj stazi. Izborni i vrući dan svakako je utjecao na broj sudionika, ali vrijedna ekipa organizatora je svoj program realizirala na veliko zadovoljstvo.


Nordijskim hodanjem i pješačenjem okončan je prvi srpanjski vikend, a organizator već najavljuje i onaj naredni koji će biti doista poseban. U subotu 11. srpnja program će se održati u Brodu na Kupi gdje će se održati program nordijskog hodanja, ali i 8. Međunarodni kupski noćni polumaraton- "Utrka prijateljstva" koji se organizira zajedno s Udrugom Kupa. Dan kasnije, program se vraća na Platak i to uz “Sportsko- rekreativni program u prirodi" koji će ponuditi stolni tenis, badminton, crossminton i mini tenis, a u suradnji s KŠR Gorovo. 

Kako smo već najavili, festival se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku 19. rujna. Podsjetimo, Savez sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko- goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života.