Čavle 28. veljača 2017.

Vatreni kraj maškara i Donalda Škampa

Vatreni kraj maškara i Donalda Škampa
Čavjanske maškare presudile su Donaldu Škampu, glavnom krivcu za sve grobničke probleme u protekloj godini, i vratile ključ općine, čime je i službeno završila vladavina maškara na Čavlima.

Grobnički dondolaši danas su, posljednji puta u ovoj godini, “obahajali” općinu Čavle. Negdje oko 19 sati stigli su na cilj, iza Doma kulture, gdje ih su ih dočekali razdragani mještani. Tradicionalno su kolo prvi zatvorili uvijek rado viđeni “mići” dondolaši, a malo zatim isto je ponovila i bučna “prva ekipa”. 

Nažalost kiša nije imala razumijevanja za veliko maškarano finale na Čavlima pa je program preseljen u Dom kulture, gdje su izvučeni ovogodišnji dobitnici maškarane tombule Grobničkih dondolaša. 
 
Osam tisuća kuna za Adri

Dondolaši su ponovno pokazali veliko grobničko srce. Naime, u humanitarnoj su akciji prikupljali plišane igračke, koje su potom prodavali gdje god išli i tako prikupljali pomoć za malenu Adrianu Bakić. Za obitelj petogodišnje Adrianu, oboljele od teške Batenove bolesti, prikupljeno je osam tisuća kuna.

Uvod u vatreni završetak maškara ponovno je bio rezerviran za Čavjanske maškare koje su sudile i presudile Donaldu Škampu, krivcu za sve grobničke probleme. Teretilo ga se tako za loše vrijeme 3. maškarane subote, stup koji se srušio na parkirani automobil, “poplavu” na Jezeru…

Druge nije bilo i Donald Škamp je, na oduševljenje najmlađih, spaljen na Trgu hrvatskih branitelja iza Doma kulture. Tako je i službeno završila ovogodišnja vladavina Čavjanskih maškara, koje su općinski ključ vratile zamjenici načelnika Ivani Cvitan Polić.