Čavle 10. studeni 2023. Klaudio Vrančić

Veće stipendije za 63 čavjanska stipendista

Veće stipendije za 63 čavjanska stipendista
Gotovo 50 tisuća eura iz općinskog je proračuna osigurano za 27 studenata, 24 učenika, 10 učenika deficitarnih zanimanja i 2 mlada sportaša

Ove će školske, odnosno akademske godine, zahvaljujući danas potpisanim ugovorima, stipendije Općine Čavle primati 63 stipendista. Gotovo 50 tisuća eura iz općinskog je proračuna osigurano za 27 studenata, 24 učenika, 10 učenika deficitarnih zanimanja i 2 mlada sportaša. Studenti će mjesečno primati 90, učenici i sportaši 70, a budući obrtnici 60 eura. 


“Povećali smo iznose svih stipendija. Zahvaljujemo se svim stipendistima koji su se odazvali našem pozivu i volontirali, pretežno na našim manifestacijama. Pozivam i ovogodišnje stipendiste da se uključe jer na taj način, kroz rad za opće dobro, stječu nova znanja i iskustva. Uskoro ćemo raspisati i Natječaj za Savjet mladih pa ih pozivam da se i tu prijave i tako djeluju u svojoj Općini”, poručila je Ivana Cvitan Polić, čestitavši ovogodišnjim stipendistima

“Zaista sam zadovoljan i sretan. Stipendiju ću iskoristiti za kupnju školskog pribora, ali i da pomognem svojim roditeljima”, rekao je Kerim Etemaj, učenik 2. razreda Graditeljske škole za industriju i obrt. 


“Stipendija mi puno znači, to mi je motivacija u daljnjem školovanju. Iskoristit ću je većinom za kompjutersku opremu”, kaže Gašpar Mavrinac, učenik 2. razreda Elektrotehničke škole.

Stipendistima je čestitao i predsjednik Općinskog vijeća Norbert Mavrinac, poželjevši im puno sreće u daljnjem školovanju te da nastave širiti dobar glas o svojoj općini.