Čavle 5. prosinac 2014.

Večer bajki i sv. Nikole

Večer bajki i sv. Nikole
“Izgubljena priča Ivica i Marica”, u izvedbi Gradskog kazališta lutaka, napunila je Dom kulture na Čavlima. Oko 500 djece, u pratnji roditelja, nije ostavilo prazno mjesto u gledalištu. Takve se publike posramilo ne bi ni jedno svjetsko kazalište. No, Ivica i Marica bili su tek uvod u vrhunac večeri, dolazak najdražeg gosta. Sveti je Nikola, u noći u kojoj mora obići domove sve djece svijeta, pronašao vremena i posjetio male Grobničane.
 
“Sveti Nikola ih je, naravno, zato što su bili jako, jako dobra darivao. Pomogle su mu tete iz Društva Naša djeca, koje su naravno sve volonterke i ujedno im danas čestitamo njihov dan, Međunarodni dan volontera,” rekla je Tanja Šojat predsjednica Društva Naša djeca Čavle. 
 
Tradicionalno doček svetog Nikole, za djecu predškolske dobi, organizira Društvo Naša djeca. No, sveti Nikola nije jedini gost koji će najmlađe razveseliti u prosincu.
 
“22. ćemo dočekati drugog gosta, Djeda Božićnjaka. To je predstava za malo veću dječicu, za one do 4. razreda, ali naravno pozvani su i svi ostali. Tada nećemo dijeliti poklone, ali poklon je ta prelijepa predstava, darove će Djed Božićnjak donijeti na kućne adrese,” zaključila je Šojat.