Čavle 26. studeni 2022. Klaudio Vrančić

Večer protkana emocija na koju bi Vlasta bila ponosna

Večer protkana emocija na koju bi Vlasta bila ponosna
Hommage neponovljivoj Vlasti Juretić na Čavlima je sinoć okupio brojne pjevače, suradnike, prije svega Vlastine prijatelje

Pjevani srcem, baš onako kako ih je Vlasta pisala, njeni su stihovi odjekivali čavjanskim Domom kulture. Hommage Vlasti Juretić- “Ljepota stvaranja” na Čavlima je sinoć okupio brojne pjevače, suradnike, ali prije svega Vlastine prijatelje. 


Pjesme kojima je zadužila čitavi naš kraj i mnogo šire, redom su izvodili: Robert Manestar, Duško Jeličić- Dule, klapa “Kaštadi”, Robert Funčić, Francesco Squarcia, Alen Vitasović, Robert Justinić, klapa “Tramontana”, Karin Kuljanić i Predrag Krečar, Trio Rio i Ana Zorić te Radojka Šverko. Svatko od njih pjesmom se oprostio od neponovljive Vlaste Juretić, a pratio ih je orkestar Vladimira Babina.  


Publika je tako još jednom uživala u predivnim skladbama kao što su “Večeri boje nararnče”, “Srebrni Lancun” i “Vilo moja”, koju su na samom kraju, predvođeni našom glazbenom divom- Radojkom Šverkom, zajedno otpjevali svi izvođači. 


U spomen na prerano otišlu Vlastu Juretić, nagrađivanu pjesnikinju i književnicu, istaknutu kulturnu i društvenu djelatnica te neumornu čuvaricu grobničke baštine između pjesama su stihove čitali prvak Drame HNK Ivana pl. Zajca Denis Brižić i Sanja Zubčić, a večer je na isti način otvorila Vlastina unuka Paula. Program, kojeg je vodio Frenki Fućak, organizirala je Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine. 

Na prekrasnu čavjansku večer, protkanu emocijama, Vlasta bi bila ponosna…