Čavle 4. veljača 2017.

Velika maškarana fešta u Velikom domu na Platku

Velika maškarana fešta u Velikom domu na Platku

17. “Maškarani Platak” je, na 1111 metara nadmorske visine, okupio dvjestotinjak maškara. Nažalost vrijeme ni ove godine nije imalo razumijevanja za jedinstvenu manifestaciju. No, to je danas na Platku malo koga smetalo. 

Veselo je danas bilo u Velikom domu na Platku, na koji su stigli članovi karnevalskih grupa Pom-F-Ri” i Siti i pijani, Krabunosi Grižane, Ghostbusters, Abelina, Šah-mat te Škrljevske maškari, koje je predvodila Elaie Filipović. Aktualna kraljica Riječkog karnevala na Platak je dakako došla s neizostavnim Meštrom Tonijem.

Neizostavni su, barem što se maškaranih događanja na Grobnišćini tiče, i Grobnički dondolaši. Uvijek rado viđeni dondolaši manifestaciju su otvorili zatvaranjem kola ispred Velikog doma. Iz magle je najprije, na oduševljenje okupljenih, izašao pomladak dondolaša, a malo nakon njih stigla je i “prva postava”.

Ni drugu godinu za redom vrijeme nije imalo razumijevanja za Maškarani Platak pa je, nažalost, ponovno izostao ludi maškarani spust. Pojedinci su se ipak pobrinuli da u potpunosti ne izostanu “ludosti” na snijegu i ledu, koje su proslavile Maškarani Platak.

Većina se ipak odlučila za “indoor” zabavu pa je gotovo dvjestotinjak maškara “okupiralo” obnovljeni Veliki dom. Uz glazbu uživo i duhovite maškarane igre svi su brzo zaboravili na vremenske neprilike.

Na kraju natjecanja u grupnom su dijelu slavili Krabunosi Grižane, ispred grupa Siti i pijani i Pom-F-Ri. Najboljim parom proglašeni su Vikingica i uljez, drugi su bili Donald i Kolanija Trump, a treće Matea i Marta. U pojedinačnoj konkurenciji slavio je Donald Trump, ispred Zubić vile i Bavarke.

Sljedeće godine možda i “najluđa” maškarana manifestacija u našem kraju slavi punoljetnost. Kakav će to 18. rođendan biti…