Čavle 18. ožujak 2017.

Velika smotra malih rukometnih zvijezdi u Mavrincima

Velika smotra malih rukometnih zvijezdi u Mavrincima
Mlade nade hrvatskog rukometa ovog vikenda nastupaju u Sportskoj dvorani u Mavrincima. Oko 700 malih rukometaša okupilo se na 5. Međunarodnom uskršnjem turniru u mini rukometu.
 
Oko 700 malih rukometaša i rukometašica, raspoređenih u 36 muških i 32 ženske ekipe, ovog vikenda odmjerava snage u Mavrincima, na 5. izdanju Međunarodnog uskršnjeg turnira u mini rukometu za 2006., 2007. i 2008. godište.
 
Budućim “kaubojima” i “kaubojkama”, koji su na Grobniku stigli iz svih krajeva “lijepe naše”, društvo radi i talijanska ekipa “Pallamano Trieste” zahvaljujući kojoj je turnir dobio međunarodni predznak.
 
Palenta za Adri
 
Turnir su danas otvorili zamjenica općinskog načelnika Ivana Cvitan Polić i tajnik Rukometnog saveza PGŽ Željko Milanović, a svečano su otvorenje uveličali mali Grobnički dondolaši. Svoj su doprinos dali i članovi Udruge Palentar koji su kuhali humanitarnu palentu kompiricu za malenu sumještanku Adrianu Bakić, oboljelu od teške Batenove bolesti. 
 
Kod konzumacije palente posjetitelji su mogli donirati koliko tko može i tako izravno pomoći obitelji Bakić, dok su kupnjom tombole pomagali rad Rukometnog kluba Čavle.
 
Rukometni klub Čavle
 
Uz mini jubilej- 5 godina Međunarodnog uskršnjeg turnira u mini rukometu, Rukometni klub Čavle ove godine slavi i peti rođendan. Naime, klub je osnovan u veljači 2012., a s natjecanjima je krenuo na jesen iste godine. Na samom početku u klubu je bilo svega petnaestak djece, a danas se ta brojka učetverostručila. 
 
Turnir se nastavlja sutra, kada su na redu djevojčice, a najavljen je i dolazak trofejnog hrvatskog rukometaša, sadašnjeg predsjednik Rukometnog saveza PGŽ- Mirze Džombe.