Čavle 6. siječanj 2021.

Veliko dondolaško zvono najavilo specifičan mesopust

Veliko dondolaško zvono najavilo specifičan mesopust

Dondolaš 2020. Romano Petrović danas je zazvonio velikim dondolaškim zvonom na Cipici i tako najavio po mnogočemu specifičan mesopust. Ovogodišnje će aktivnosti Grobničkih dondolaša nažalost ovisiti o epidemiološkim mjerama. 

Glasno je danas odjeknulo zvono u dvorištu pokojnog Ivana Raka- Diže, koje tradicionalno, od 2007. godine, najavljuje početak maškaranih događanja na istoku Riječkog prstena. Čast da prvi zazvoni na Cipici je imao Dondolaš 2020.- Romano Petrović iz Podrvnja. 


Nažalost pitanje je kada će Grobničani sljedeći puta uživati u najdražim zvukovima. Naime, zbog strogih epidemioloških mjera ove godine zvona neće Grobnišćinom odjekivati već prve subote poslije Sveta tri kralja. 


“Za sada još ne znamo kada ćemo zvoniti zbog aktualnih mjera. Ne želimo ograničavati broj članova koji mogu zvoniti. To ne bi bilo pošteno jer svi žele ići. Ako budemo išli idemo svi i obići ćemo obje općine, kako je i običaj”, poručio je Alen Haramija, predsjednik Grobničkih dondolaša.  


No, aktivnosti ipak neće nedostajati, posebno onih humanitarnih po kojima su Dondolaši poznati. Prodajom ovogodišnjih kalendara tako će se prikupljati sredstva za grobničke vrtiće, a najavljene su i radne akcije.