Čavle 20. svibanj 2018.

Vertikalno lice Platka uz brojne sudionike i navijače

Vertikalno lice Platka uz brojne sudionike i navijače
Prva organizirana trail utrka na vrh Radeševa, dvije MTB utrke i Run 'n' bike utrka privukle su preko stotinjak sudionika, ali i brojne navijače te ostale posjetioce na Platak. 
 
Gužvovito je ove subote bilo na Platku. Vertikalno lice Platka otvorili su trkači koji su po prvi puta pokušali “osvojiti” Radeševo. I dok su jedni u utrku ušli natjecateljski, drugi su uživali u nešto lakšem tempu i dobroj zabavi, a iako službeno nije bilo kategorije za najmlađe, šestoro odvažnih malih trkača uspjelo je proći cijelu stazu.
 
Dok su trkači dolazili na cilj, atmosferu je podignuo duo “Two stupid dogs”. Natjecatelji su dobili unikatne hand- maid medalje od drva koje su, u kreativnoj radionici Udruge Motus, izradili najmlađi posjetioci Platka. 


Nešto iza podna na svoje su došli i biciklisti koji su nakon zagrijavanja krenuli sa starta. Mogli su birati između “light” utrka duge 23 kilometra i puno zahtjevnije staze duge 43 kilometra. O zahtjevnosti dovoljno govori podatak da čak šest od jedanaest prijavljenih sudionika nije uspjelo stići do cilja. Posebne pohvale zaslužile su tri natjecateljice, koje su se usudile nastupiti u “ligh” i “Run 'n' bike” kategorijama te su uspješno i s odličnim vremenom završile utrku. 
 
Dok su se biciklisti vozili predivnim šumama Platka, mališani su uživali u sportskoj igraonici na dnu Radeševa, a svi posjetioci na promotivnom štandu Panex Dynamic mogli su testirati bicikle Scott, Rockmachine, Wob i Spring. 
 
Želja organizatora je za iduću godinu, osim povećanja broja natjecatelja, uvođenje novih trail i biciklističkih ruta (ne samo MTB, već i downhill i flowhill), koje će pokazati sve mogućnosti koje RSRTC Platak nudi te ponuditi više mogućnosti prilagođenih različitoj fizičkoj spremi aktivnih sportaša i rekreativaca, ali i najmlađih.


Na samom kraju treba najaviti ljetno izdanje manifestacije “Sva lica Platka- summer edition 2018.”, koji prerasta u dvodnevni događaj. Subota 18. kolovoza bit će rezervirana za program #sportiraj, koji će se sastojati od natjecateljskih turnira i prezentacijskih sportova, a nedjelja 19. kolovoza za program #chilliraj, koji je prvenstveno namijenjen obiteljima i svima koji žele provesti dan na Platku u odmoru i opuštanju. U planu su aktivnosti za djecu, vožnja žičarom uz poseban program, štandovi s izlagačima te lounge zona.