Čavle 8. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

"Wings for Life"- Grobničkim poljem potekla rijeka trkača

"Wings for Life"- Grobničkim poljem potekla rijeka trkača
Više od stotinu trkačica i trkača danas je na Grobničkom polju bilo dio globalne humanitarne utrke Wings for Life 2022 i “trčalo za one koji ne mogu”

Na grobničkom izdanju globalne humanitarne utrke- Wings for Life 2022 danas se okupilo više od stotinu sjajno raspoloženih trkačica i trkača iz svih dijelova županije.


Nakon lanjskog se premijernog izdanja utrka tako vratila na Grobničko polje, na radost brojnih zaljubljenika u trčanje. A danas su na Grobniku, “za one koji ne mogu”, trčali amateri i profesionalci, mladi i oni nešto stariji.


Organizatori su za sudionike pripremili 2,8 kilometara dugu stazu, po kojoj ih je, kao i lani, “lovilo” virtualno vozilo. Naime, trkači u cijelom svijetu startaju u isto vrijeme, a 30 minuta nakon njih kreće virtualno presretačko vozilo, koje ih prati uz pomoć mobilne aplikacije. Kada vozilo dostigne trkača, za njega je utrka završena.


Grobnički Wings of Life organizirali su: Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Rijeci- YUFE, Riječki športski sveučilišni savez, u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner i uz podršku Općine Čavle.