Čavle 25. siječanj 2024. K.V.

Zabava, sport i kultura narednih dana na Čavji

Zabava, sport i kultura narednih dana na Čavji
Noć muzeja u Kaštelu Grobnik, Čavjanski maškarani tanci u Domu kulture, Skibike natjecanje na Platku

U narednih nekoliko dana na Čavji će se održati značajna kulturna, zabavna i sportska događanja. U petak će se, s početkom u 18 sati, u organizaciji Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine, u Kaštelu Grada Grobnika, održati Noć muzeja.


“Grobnički kaštel danas predstavlja centar kulturnog života Grobnišćine. Posjetitelji će na ovogodišnjoj Noći muzeja moći pogledati izložbu umjetničkih fotografija, porazgovarati s autorom Markom Valjkom, moći će uroniti u svijet priča i bajki te pomoći u njihovom prevođenju sa standarda na dijalekt, poslušati predavanje o etnografiji, grobničkoj nošnji i o drevnim Grobničkim dondolašima, dotaknuti runo i zadondolat. U društvu akademskih glazbenika moći će zasvirati i s njima porazgovarati o svim žanrovima glazbe, a pod stručnim vodstvom Barbare Brnelić nacrtati svoj (mnogima prvi u životu) - kroki”, najavljuje Rea Čargonja, direktorica Turističke zajednice Općine Čavle.

Treća utrka Skibike Euro Cup serije 2024. održat će se od 26. do 28. siječnja na Platku u organizaciji riječkog Skibike kluba Croatia. Očekuje se nastup 70-tak natjecatelja iz 15 zemalja, među kojima su Austrija, Grčka, Njemačka, Italija, Švicarska, Hrvatska, ali i SAD.


“Subota, 27. siječnja rezervirana je za maškare. Od ujutro krenuti će 10. Grobnički maškarani auto rally u organizaciji Čavjanskih maškara. Istog dana garantiramo i večer za pamćenje obzirom da nas čekaju popularni i dugo iščekivani čavjanski maškarani tanci u Domu kulture u organizaciji Turističke zajednice Općine Čavle i Grobničkih dondolaša. Do dugo u noć zabavljat će nas Aurora band, uz besplatan ulaz” ističe Čargonja.