Čavle 2. srpanj 2018.

Zdrava tržnica otvorena na Čavlima

Zdrava tržnica otvorena na Čavlima
“Tržnica OPG Čavle” svečano je otvorena danas na Dolnjoj cesti u Cerniku. Na području bivše boćarije OPG-ovci će Grobničanima i ostalim kupcima svakodnevno nuditi isključivo domaće proizvode.

U sjajnom ozračju s radom je danas počela “Tržnica OPG Čavle”. Na području bivše boćarije u Cerniku OPG-ovci su, na radost brojnih okupljenih, prodavali svoje domaće proizvode. Kupcima su ponudili: voće, povrće, suhomesnate proizvode, sireve, tjestenine, medove, sokove, sirupe…
 
Ča ba

“Vrag mi ne da mira. Posložio sam se u životu, ali takav mi je horoskop i ne mogu se opustiti i upasti u kolotečinu nego moram nešto izmišljati i raditi. Mislim da je ovo nešto posebno. Imamo zdravu hranu, ne želimo nekontrolirani uvoz zbog kojeg svašta ulazi u zemlju. Želja nam je prvenstveno da na ovoj tržnici imamo domaće vrijedne ljude, da ih potaknemo da proizvode domaće, da ne odlaze van, da obrađuju zemlju koju imaju i svoje proizvode ponude ovdje”, rekao je vlasnik Senko Čuljević, Sarajlija s Grobničkom adresom, koji je tvrtku, sukladno tome, nazvao ni manje ni više nego- “Ča ba”.

U sklopu tržnice otvoren je i ugostiteljski objekt “Das ist Walter”, koji nudi različita jela, spravljena upravo od domaćih sastojaka sa susjedne tržnice. 
 
Palenta kompirica i gulaš

Organizatori su pripremili i glazbeni program, a svečano otvorenje zdrave tržnice uveličali su i Grobnički dondolaši koji su kuhali domaći gulaš, kao i udruga Palentar koja se pobrinula za nezaobilaznu palentu kompiricu pa kući nitko nije otišao gladan.

“Tržnica OPG Čavle”, kapaciteta tridesetak štandova, smještena na Dolnjoj cesti u Cerniku, radit će svaki dan osim nedjelje, a izlagači mogu sami odlučiti kada će prodavati svoje proizvode.