Čavle 28. kolovoz 2017.

Žičarom do vrha Platka i novih iznenađenja

Žičarom do vrha Platka i novih iznenađenja
Nakon što je proteklog vikenda Platak posjetiteljima otkrio gotovo sva svoja lica, ono posljednje, odgođeno zbog lošeg vremena, otkrio je jučer. Posjetitelji su mogli uživati u vožnji žičarom do vrha Radeševa i još pokojem iznenađenju.
 
Na dnu Radeševa jučer se brzo stvorila gužva, koja je nadmašila sva očekivanja. Posebno izdanje panoramske vožnje započelo je u 14:30. Svima koji su čekali red za žičaru stajanje u redu organizatori su zasladili Cacao pralinama. 
 

Panoramska vožnja žičarom predstavljena je u novom ruhu. Petnaest minuta ugodne vožnje uz lagani povjetarac brojne posjetitelje odveo je na raspjevani vrh. Ivan Delić na akustičnoj gitari stvorio je ugodnu atmosferu, u kojoj su se svi mogli opustiti uz najbolji pogled na Kvarneru. 
 
Najmlađi ipak nisu bili spremni besposleno sjediti na 1350 metara nadmorske visine pa su organizatori za njih pripremili “Kutak za kreativno šaranje”. Crteže, medalje, piši, riši, briši kreacije poklanjali su tetama voditeljicama, roditeljima ili čak simpatijama, a zauzvrat su nagrađeni poklon bonovima za tubing, trampolin ili vožnju autićima.


Na turističkoj stazi nikad veća gužva: odrasli, djeca, kućni ljubimci, čak i pokoji biciklist  uspješno su zaokružili posljednju aktivnost manifestacije “Sva lica Platka”. Lagana šetnja za kraj dana, tjedna, možda čak i posljednjeg ljetnog vikenda  privela je organizirane aktivnosti na brdu uživanja kraju. 
 

Platak čekaju novi izazovi. “Kutija dobrih ideja”, spremno je dočekala poruke i želje posjetitelja. Društvo sportske rekreacije Kvarner sigurno će izvući neko novo lice za 2018. godinu. 

Foto: arhiva