Čavle 17. veljača 2018.

“Zimsko lice Platka” uz brojne posjetitelje

“Zimsko lice Platka” uz brojne posjetitelje
Svoje je “zimsko lice” Platak danas otkrio brojnim posjetiteljima, koji su uživali šarolikim sportskim i zabavnim aktivnostima. Na svoje su došli skijaši, sanjkaši, biciklisti, zaljubljenici u ski bike, ali i najmlađi, koji su uživali u zabavnim radionicama.
 
Nakon prvog ljetnog izdanja manifestacije Sva lica Platka, došlo je vrijeme da “brdo uživanja” pokaže svoje Zimsko lice. Posjetioci u se ponovno teško mogli odlučiti za samo jednu aktivnost, ali srećom raspored je omogućio da se ne mora previše birati.
 
Dok su roditelji ispijali jutarnju kavu, djeca su uživala u kreativno- sportskoj igraonici Udruge Motus, što se održala ispred Malog Doma Sušak u snježnom ozračju. Bilo je tu pregršt smijeha, zabave, novih prijateljstava….
 
Sanjkaški kup
 
Ljubitelji vožnje na dva kotača, bicikle su izvadili iz garaže, obrisali prašinu i puni entuzijazma krenuli u improviziranu ali stručno vođenju turu putevima Platka za koje se nitko nije nadao da će biti pod tolikim snježnim pokrivačem. Međutim, to ih nije obeshrabrilo nego su puni avanturističkog duha krenuli savladati izazove. Nakon uspješno savladane ture umor su pobijedili maneštricom te se pridružili poslijepodnevnim aktivnostima.
 
Osim skijanja, sanjkanje je drugi najpopularniji sport na Platku u kojem uživaju svi bez obzira na dob. Red za prijave za Ski Guru sanjkaški kup nije bio kratak, ali natjecatelji su strpljivo čekali svoj red za spust kako bi osvojili naslov prve sanjke Platka 2018. i vrijedne nagrade Ski kluba Ski Guru te prirodnu Adriona kozmetiku. Natjecali su se svi, veliki, mali, bake, djedovi, mame i tate s djecom.
 
Bicikli za snijeg

Ljubitelji adrenalina ovaj put okušali su se u Ski bike-u, jedinstvenom sportu na ovom području. Organizirana je mala škola za početnike pod vodstvom instruktora, a nakon nekoliko zanimljivih pokušaja spuštanja po na dnu staze Radeševo, polaznici su bili oduševljeni te željni savladavanja i drugih staza.
 
Tijekom cijelog dana svi posjetitelji mogli su isprobati “Head” skije, saznati novitete u proizvodnji skija te dobiti stručne informacije o skijaškoj opremi sukladno svojim potrebama.
 
Slastičarna Cacao pobrinula se da posjetiteljima ne manjka energije- tijekom dana mogli su kušati razne vrste čokoladnih pralina.
 
Poslijepodne je bilo rezervirano za odmor i punjenje baterija za noćni program koji je počeo u 18 sati. Dečki iz benda "Duo Brutalero" krenuli su zagrijavati prisutne i uspjeli povisiti temperaturu  zraku. 
 
Atraktivno noćno skijanje
 
Službeno otvaranje noćnog skijanja nije uobičajeno te je posebno oduševilo sve prisutne. Svoje majstorije na snijegu pokazali su iskusni vozači ski bike-a, borderi kluba Nine te učitelji skijanja Ski Guru-a. Noćni ambijent sa specijalnim efektima te muziku uživo bio je odličan.
 
U međuvremenu, stvorila se gužva u redu za žičaru te su svi jedva dočekali ostaviti svoj skijaški trag na Radeševu. Studentima Sveučilišta u Rijeci Studentski zbor Pomorskog fakulteta uz pokroviteljstvo Studentskog zbora Sveučilišta omogućio besplatne karte za noćno skijanje, jedan besplatan autobus te ski usavršavanje.
 
Nakon cijelog dana s mnogo aktivnosti nije se osjetio umor među posjetiteljima već ushićenost i želja za zabavom uz zvuke Dua Brutalero koja je trajala dok niske temperature nisu posjetitelje “potjerale” na after party u Mali Dom.

Foto: Daniel Kurti