Čavle 8. listopad 2022. Klaudio Vrančić

Zrakoplovi, zmajevi i padobrani na nebu iznad Grobnika

Zrakoplovi, zmajevi i padobrani na nebu iznad Grobnika
Svoje su umijeće pokazali padobranci i piloti pa su gledatelji mogli uživati u atraktivnim skokovima i preletima zrakoplova. 

Zrakoplovno društvo “Krila Kvarnera” danas je širom otvorilo svoja vrata, točnije vrata hangara na Aerodromu “Grobničko polje”. Što imaju znaju i mogu tom su prilikom pokazali: Pilotski klub, Padobranski klub, Jedriličarski klub, Klub slobodnog letenja i Klub samogradnje, koji zajedno čine “Krila Kvarnera”.


“Željeli smo posjetiteljima približiti zrakoplovni sport, pokazati im što imamo i radimo, odnosno kojim se sve sportovima bavimo. A imaju priliku i priključiti nam se učlanjivanjem u neki od naših klubova”, istaknula je Jasminka Žeželić iz Krila Kvarnera. 


Na pisti i uz nju našli su se različiti modeli zrakoplova, jedrilica, motornih zmajeva… Okupljeni su mogli razgledati Cessne, Citabriu i ultralake avione. No, najviše pažnje i ove je godine plijenio impresivni dvokrilac Antonov AN2, koji se nekada koristio za padobranska natjecanja, a sada nije u funkciji.  


Ništa manje zanimljivo danas nije bilo niti na nebu iznad Grobnišćine, na kojem su svoje umijeće pokazali padobranci, ali i piloti pa su gledatelji mogli uživati u atraktivnim skokovima i preletima zrakoplova. 


Spomenuti svakako treba i kako su se, u sklopu Dana otvorenih vrata Zrakoplovnog društva “Krila Kvarnera”, na Aerodromu “Grobničko polje” danas predstavili i klubove tehničke kulture.