Kostrena 2. srpanj 2021.

1. Glazbeni kamp PIG ovog vikenda u Kostreni

1. Glazbeni kamp PIG ovog vikenda u Kostreni
Ovoga vikenda, 3. i 4. srpnja, u Kostreni će se održati Glazbeni kamp PIG na kojem sudjeluje jedanaest polaznika koje će podučavati sedam mentora. 

Glazbeni kamp PIG (Proba Instrument Glazba) osmišljen je kao dvodnevna radionica za polaznike u dobi od 14 do 18 godina koji imaju glazbeno predznanje te sviraju barem jedan instrument ili pjevaju. Cilj je polaznike usmjeriti i potaknuti na međusobno umrežavanje i suradnju, osnivanje benda te osnažiti ih za javne nastupe. 

Dvodnevne radionice, koje će se održavati u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Luciji, vodit će sedam mentora. Oni će polaznike podučavati sviranju na bubnju, gitari, bas gitari i klavijaturama te pjevanju, kao i okupljanju i funkcioniranju unutar benda te rukovanju opremom i ozvučivanju benda. Mentori Kampa su: Kristijan Kirinčić (bubanj), Damjan Brnić (gitara), Željko Kirinčić (bas gitara), Dorijan Cuculić (klavijature), Marina Mrazovac (pjevanje), Vanja Kauzlarić (osnivanje benda) te Davor Pejić (rukovanje opremom). 

Poseban gost bit će popularni pjevač Dražen Turina Šajeta, čija je uloga da svojim iskustvom i znanjem motivira mlade glazbenike kako da istovremeno svoj glazbeni poziv shvate profesionalno i ozbiljno, ali da pritom istinski  uživaju u stvaranju i produciranju glazbe. 

Po završetku dvodnevnih radionica, mladi će glazbenici oformljeni u dva benda dobiti priliku da stečeno znanje primjene u praksi- koncertom na plaži Veli jarak, pored Jedriličarskog kluba Galeb. Završni koncert održat će se u nedjelju, 4. srpnja s početkom u 20:30 sati. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Luciji.

Glazbeni kamp PIG održava se u suradnji Centra kulture Kostrena i Udruge Ri Rock. Kamp podržavaju INA i Narodna čitaonica u Kostreni sv. Luciji.