Kostrena 20. rujan 2019.

20. rođendan KD Kostrena u znaku vrijednih djelatnika

20. rođendan KD Kostrena u znaku vrijednih djelatnika

Komunalno društvo Kostrena svečano je obilježilo dva desetljeća djelovanja. U prvom su planu bili ljudi- vrijedni djelatnici koji se brinu za svoju općinu i svoje mještane. 

Uz brojne uzvanike u Sportskoj dvorani Kostrena održana je svečanost povodom obilježavanja dva desetljeća Komunalnog društva Kostrena.


Prije 20 godina, 21. rujna 1999. godine, Komunalno društvo Kostrena započelo je ispisivati stranice svoje povijesti. Kao nekom simbolikom, upravo na dan koji se u novijoj povijesti obilježava kao važan ekološki datum diljem svijeta, pod nazivom World Cleanup Day, u čijem su obilježavanju pored mještana i članova brojnih udruga sudjelovali i djelatnici KD Kostrena. 

Povodom rođendana, zajedno s polaznicima vrtića Zlatna ribica, zasadili su u okolici dvorane prvu od 50 stablašica ukrasnog voća koliko će ih biti zasađeno tijekom akcije “Rascvjetane grane za naše Kostrenjane”, koja kreće u listopadu i koja će oplemeniti kostrenske zelene površine.


Od dva zaposlenika i zakonske obveze Općine Kostrena da preuzme održavanje i upravljanje grobljima i brigu o posljednjem ispraćaju svojih mještana, Komunalno društvo Kostrena razvilo se u respektabilnu komunalnu tvrtku s 36 zaposlenika i bitno širim spektrom usluga kojima svakodnevno osigurava visoku razinu komunalnog standarda i kvalitetu života u Kostreni. KD Kostrena je tijekom godina postao aktivan i nezaobilazan sudionik svih događaja u Kostreni bez kojeg je organizacija danas gotovo nezamisliva.

Sve to ne bi bilo moguće bez zaposlenika KD Kostrena koji svakodnevno sudjeluju u ostvarenju svih poslovnih planova kojima je i bila posvećena današnja svečanost. Direktorica KD Kostrena Sonja Hladnik poimence ih je predstavila i u svojem govoru zahvalila na podršci. 


“Koristim priliku da se zahvalim i Općini Kostrena na ukazanom povjerenju, kao i svim mojim prethodnicima na uloženom trudu i dobro odrađenom poslu. Pred nama je još puno novih izazova na koje moramo odgovoriti, puno poslovnih procesa koje moramo unaprijediti, kako bi povećali zadovoljstvo naših korisnika, ostvarili bolje uvjete rada zaposlenika i osigurali Kostreni komunalni standard kakav zaslužuje i koji će biti potpora njezinom održivom turističkom i gospodarskom razvoju”, naglasila je.

Djelatnicima i uzvanicima zahvalio se i općinski načelnik Dražen Vranić, koji je ujedno i predsjednik Skupštine Društva. 


“Komunalno društvo Kostrena snažno je integrirano u našu zajednicu, što i ne čudi, jer opseg djelatnosti kojima se društvo bavi ima velik utjecaj za naš svakodnevni život i komunalni standard. Vjerujem da nije bilo lako postaviti na noge i razviti društvo koje danas ima i respektabilan broj djelatnosti i zaposlenika pa bih iskoristio priliku i čestitao svima koji su kroz ova dva desetljeća svojim radom i rukovođenjem pridonijeli njegovom razvoju i uspješnom poslovanju. Želio bih čestitati i svim bivšim i sadašnjim djelatnicima kao i direktorici koja je hrabro i s velikim entuzijazmom preuzela odgovornost za poslovni razvoj Društva”, poručio je Vranić. 


Svečanost je zaključena dodjelom zahvalnica djelatnicima u čijem su izboru sudjelovali mještani i djelatnici. Najboljom djelatnicom po izboru mještana i samih djelatnika, proglašena je Biljana Fodolović. Najbolji djelatnik po izboru mještana je Toni Rakić, a po izboru djelatnika najboljim je proglašen Darko Gagula dok je djelatnik s najduljim stažem u KD Andrea Bernetić.


Uz djecu iz Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” u svečanom programu je sudjelovao i zbor mladih “Josip Kaplan”.

Tijekom jutra održana je akcija Zelena čistka uz sudjelovanje više od 130 sudionika koji su čistili predjele duž obalne šetnice, okolicu škole i vrtića, trim stazu, predio Žuknice kao i okolicu Rasadnika, a sutra se akcija nastavlja u lučicama Podurinj i Stara voda.