Kostrena 9. rujan 2022. Izvor: Općina Kostrena, foto: Ri Prsten

21. Jesen u Kostreni publici donosi osam sjajnih predstava

21. Jesen u Kostreni publici donosi osam sjajnih predstava
Ako je suditi prema kvaliteti najavljenih programa, u Kostreni će se i ove godine tražiti stolica više!

Od 23. rujna do 26. listopada 2022. u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održavat će se najdugovječnija kostrenska kulturna manifestacija “21. Jesen u Kostreni”, koju zajednički organiziraju Centar kulture Kostrena i Općina Kostrena uz potporu Narodne čitaonice u Kostreni Svetoj Luciji.

U ponedjeljak 12. rujna kreće online prodaja ulaznica putem sustava mojekarte.hr, a u ponedjeljak i utorak, 12. i 13. rujna, ulaznice će se u pretprodaji moći kupiti i na blagajni Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji, i to u ponedjeljak 12. rujna od 10 do 12 sati te u utorak 13. rujna od 16 do 18 sati.


Jesen u Kostreni kao i ona kalendarska počinje 23. rujna, a otvorit će ju predstava Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog Otočka terca. U ponedjeljak 26. rujna u Kostrenu stižu Realisti Teatra Exit, a u petak 30. rujna hit predstava Ljubav, gubici i moda Teatra To go koja na kostrensku pozornicu dovodi Zdenku Kovačiček, Mirnu Medaković Stepinac, Matiju Prskalo, Karmelu Vukov-Colić i Sanju Doležal. Početak listopada, rezerviran je za Daria Lorenci Flatza i Tarika Filipovića u predstavi  Da sam ptica u petak 5 listopada, dok je u srijedu 12. listopada na rasporedu je komedija kazališta Moruzgva Jel' tako Zorane?, obiteljska priča čije članove portretiraju Vedran Mlikota, Barbara Nola, Ivan Čuić, Petra Svrtan i Iva Kraljević. 

U subotu 15. listopada  KUD Pavza iz pobratimljene slovenske Opčine Selnica ob Dravi izvest će u Kostreni predstavu na slovenskom jeziku Skočiva pod odejo, a ulaz na ovu predstavu je besplatan!

U utorak 18. listopada  Produkcija B GLAD pred kostrensku publiku dovodi Borka Perića, Katarinu Baban, Petru Kurtela i Filipa Detelića u hit komediji 4 poze, sretan svršetak koja bez dlake na jeziku progovara o odnosima muškaraca i žena i koja redovito publiku nasmije do suza. Ovogodišnju Jesen u Kostreni 26. listopada zaključit će topla predstava Mire Gavrana  Na kavici u podne Teatra Kerempuh u kojoj glume Mladena Gavran i Vedran Komerički.


Ako je suditi prema kvaliteti programa, u Kostreni će se i ove godine tražiti stolica više! Doda li se tome povoljna cijena ulaznica od svega 50 kuna, tada je najbolje osigurati što prije svoje mjesto. Cijena ulaznica za umirovljenike još je povoljnija i iznosi 30 kuna uz predočenje dokumenta kojim se potvrđuje umirovljenički status. Ulaznice s popustom za umirovljenike mogu kupiti samo u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, odnosno neće biti dostupne u sustavu mojekarte.hr. Ako se ne rasprodaju unaprijed, ulaznice će biti moguće kupiti i na dan predstave na blagajni u Čitaonici sat vremena prije početka predstave.

Predstave se održavaju u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati. Sve informacije o programu 21. Jeseni u Kostreni mogu se pronaći na općinskom portalu Naša Kostrena kao i na društvenim mrežama organizatora i partnera manifestacije.