Kostrena 21. travanj 2018.

40 kubika krupnog otpada prikupljeno u Kostreni

40 kubika krupnog otpada prikupljeno u Kostreni
Tristotinjak mještana i ove se godine odazvalo eko akciji Zelena čistka, koja se danas održala u Kostreni, uoči Dana planeta Zemlje. Na različitim je lokacijama prikupljeno četrdesetak kubika krupnog otpada.

U najvećoj ekološkoj akciji u Hrvatskoj ponovno su sudjelovali brojni Kostrenjani. Ovogodišnjoj su se akciji odazvale kostrenske udruge, DVD Kostrena, Osnovna škola Kostrena, Dječji vrtić Zlatna ribica, Turistička zajednica Općine Kostrena, Komunalno društvo Kostrena i brojni mještani.

Tristotinjak mještana, uoči Dana planeta Zemlje, na različitim je lokacijama prikupilo oko četrdeset kubika krupnog otpada. Čistilo se cijelo mjesto, od Trim staze do Soplja. Uređivale su se zelene površine uz šetnicu, kao i okoliš škole i vrtića, čistilo se i u uvali Žurkovo, na Trgu sv. Barbare, u lučicama Stara voda i Podurinj, a svoj su dio posla odradili i ronioci koji su očistili kostrensko podmorje.

Zelena čistka, koju je organizirala Općina Kostrena, dio je globalnog pokreta World Cleanup, koji za cilj ima podizanje svijesti građana o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom i očuvanje okoliša.