Kostrena 21. siječanj 2020.

5 razloga za posjet predivnoj Kostreni

5 razloga za posjet predivnoj Kostreni
Najposjećenije je naravno ljeti, ali staro primorsko mjesto, dom brojnih kapetana i mornara, posjetiteljima ima što za ponuditi kroz cijelu godinu. Izdvajamo 5 razloga za posjet predivnoj Kostreni. 
 
1. Kostrenske plaže i podmorje
 
“Zovu” Kostrene u ljetnim je mjesecima teško odoljeti. Ne čudi stoga da je, iako su brojne, na predivnim kostrenskim plažama ponekad uistinu teško pronaći mjesto za ručnik. Spomenuti svakako treba i čarobno kostrensko podmorje, u kojem uživaju samo rijetki. 


2. Kostrenska šetnica
 
Više od tri kilometra duga šetnica, što vrluda uz samo more, šetače gotovo svakodnevno privlači u Kostrenu, neovisno o dobu godine. Uz klupice za predah od šetnje tu su i dječja igrala, ali i brojne sprave za vježbanje na otvorenom, tik uz more. 


3. Kostrenski restorani
 
Nakon kilometarske šetnje malo se kome ne otvori apetit. Neovisno žele li šetači nešto na brzinu prezalogajiti ili pak polako, kao pravi gurmani, uživati u domaćoj kuhinji ili plodovima mora, tu su kostrenski restorani uz more, s pogledom koji oduzima dah.


4. Kostrenska arheološka baština
 
Iako poznata po pomorcima i moru Kostrena ima i drugo lice. Daleko od zvukova valova što se razbijaju o obalu, na najvišim kostrenskim uzvisinama, pretpovijesne su gradine Solin i Sopalj. Arheološki lokaliteti kao stvoreni su za sve one istraživačkog duha.


5. Kostenske manifestacije
 
Osim atraktivnom prirodom i zanimljivom poviješću Kostrena kroz godinu posjetitelje mami i različitim manifestacijama, kao što su predstavama bogata Jesen u Kostreni, tradicionalna kostrenska Mikulna i dakako brojna Maškarana događanja.


Razlog više

A kada već posjetite Kostrenu nemojte propustiti priliku već "bacite oko" na najveći spremnik s muralom u Hrvatskoj. Atraktivni spremnik Rafinerije nafte Rijeka kostrenskim je motivima oslikao lokalni umjetnik Edi Gustin- Maska.