Kostrena 20. studeni 2017.

7. Rijeka Tattoo Expo uz bogat zabavni program

7. Rijeka Tattoo Expo uz bogat zabavni program
Ovog petka počinje 7. Rijeka Tattoo Expo koji će se održati u Sportskoj dvorani Kostrena. Osim sudjelovanja 80 natjecatelja tattoo artista, organizatori su pripremili raznolik zabavni sadržaj za sve uzraste.
 
Rijeka Tattoo Expo iz godine u godinu radi na obogaćivanju popratnog programa pa će tako posjetitelji, osim u radovima 80 tattoo artista, imati priliku tri dana uživati u brojnim zabavnim sadržajima. 
 
Službeno otvorenje sedmog izdanja Rijeka Tattoo Expoa uz prigodan program održat će se u petak 24. studenog s početkom u 12 sati. Nastupit će Riječke mažoretkinje, a pjesmom će otvorenje uveličati učenice iz Osnovne škole “Kostrena”.
 
Program će se u petak od 16:00 sati nastaviti nastupom riječke plesne skupine Flash dance unit, nakon čega slijedi zanimljivo natjecanje pod nazivom “Potraga za blagom”. Natjecatelji će se ispunjavanjem različitih zadataka i zagonetki boriti za brojne vrijedne nagrade. Kroz ovu interaktivnu igru i ostatak programa sva 3 dana trajanja konvencije sudionike i posjetitelje voditi će MC Kralj Zla koji će ujedno birati i prigodnu glazbu. Prije tattoo natjecanja koje počinje u 20:30 sati, na pozornicu će se popeti gost iz Irske umjetničkog imena Chicken Joe- ulični performer koji u svojim nastupima obuhvaća elemente stand- up komedije, freak showa i fire showa. Nakon energičnog performansa slijedi svirka acoustic dua Two Stupid Dogs iz Rijeke. Kraj prvog dana zaključit će se zabavom uz dobru glazbu i Jagermeister & Sailor Jerry party.
 
Subotnji program otvorit će u 16:00 sati riječkih break danceri iz skupine Rijeka breakers. Nastavak slijedi s dozom smijeha uz stand-up komičare iz skupine Stand Up Fiume & Istra- Dragana Simića, Ivana Banovića i Luku Urlića. Održat će se i izbor za najgoru tetovažu, a prijave će za isti prikupljat će se tijekom subote na samoj konvenciji. Zagrijavanje za večernji program započet će ulični trio Pachamama Street Connection, a na after partyju nastavlja riječki rockabilly band Good Rockin’ Daddies. Repertoar s kojim će se predstaviti pokriva period od ranih 50-ih do kraja 80-ih, što znači da sve posjetitelje i sudionike očekuje prava plesna večer i puno dobre zabave uz Jagermeister & Sailor Jerry. U pripremi su i zanimljive nagradne igre pod vodstvom MC Kralja Zla.
 
Posljednjeg dana, u nedjelju 26. studenog, Vijeće mladih Benčić sa svojom dugogodišnjom suradnicom, akademskom slikaricom Jadrankom Lacković održat će radionice za djecu od 9-12 godina pod nazivom VBM Pop up Broj polaznika radionice je ograničen, a prijave su otvorene putem online obrasca na Internet stranici udruge Vijeće mladih Benčić. Nedjeljni, obiteljski dan, započet će nastupom skupine Capoeira- Jacobina Arte iz Rijeke, nakon čega slijedi magic show Andreja Škedela. Uvod u posljednje tattoo natjecanje sedme riječke tattoo konvencije bit će nastup “malih breakera” iz plesne skupine Flash dance unit.
 
Osim navedenog tu je i statični sadržaj sva tri dana trajanja konvencije, a to je Beauty corner gdje će se pružati usluge make-upa, pedikure, manikure i threadinga obrva. U akciji prikupljanja sredstava za Košarkaški klub Kostrena- košarka u kolicima posjetitelji će imati priliku sudjelovati tako što će svoje frizure i brade moći urediti u NL Professional Hairdresser & Barber Shop kutku, osmišljenom i izrađenom baš za tattoo konvenciju. Prošle godine ovom je odličnom inicijativom prikupljeno čak 5.000,00 kuna. Putujuća izložba fotografija “TPC- Tattooed People Croatia” autora Saše Lončarića gostovat će na 7. Rijeka Tattoo Expou, a kako bi se prikupilo što više donacija za košarkaše posjetitelji će se moći fotografirati u foto kutku i kupiti razvijenu fotografiju.
 
Tu je i štand s odjećom i modnim dodatcima butika i krojačke radionice Mano Cornuta iz Zagreba, nakit Anakat iz Slovenije te radovi kostrenskih umjetnika i umjetnica, dok će tattoo artisti i fanovi svoju kolekciju moći upotpuniti na štandu profesionalne tattoo opreme Carantania tattoo Croatia iz Zagreba.
 
Cijena jednodnevne ulaznice za 7. Rijeka Tattoo Expo iznosi 30 kuna, a trodnevne 50 kuna. Sve novosti možete pratiti na web stranici Rijeka Tattoo Expo te na društvenim mrežama.