Kostrena 20. travanj 2018.

Američki vojnici posjetili kostrenske osnovnoškolce

Američki vojnici posjetili kostrenske osnovnoškolce
Kostrenske osnovnoškolce danas su posjetili američki vojnici s logističkog broda američke ratne mornarice- USNS Trenton, koji se nalazi na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac.

Sati engleskog jezika u kostrenskoj osnovnoj školi učenicima su danas doslovno proletjeli. Za to je najzaslužnije desetak vojnika stacionirani na brodu američke ratne mornarice USNS Trenton.

“Jedna od stvari koje radimo na vojnim brodovima je da kada dođemo u luku uspostavljamo kontakt sa zajednicom. Danas smo imali priliku doći ovamo i posjetiti djecu, pomoći im u učenju engleskog jezika i naučiti ih ponešto o našoj zemlji i našem zanimanju. Uživali smo provodeći vrijeme s njima”, rekao je Paul Smith.


Nastavljaju se tako prijateljski odnosi između Kostrenjana i pripadnika američke ratne mornarice, koji su i proteklih godina posjećivali Kostrenu i na različite načine doprinosili lokalnoj zajednici.

“Već smo bili ovdje, pomagali smo u uređenju škole. Rado smo se vratili jer su djeca jako draga. Svi koji su prošli puta to propustili željeli su doći i provesti vrijeme s njima. Razgovarali smo o životu na brodu i na moru, životu u Americi s našim obiteljima, sportu. Željeli su znati više o New Yorku i Los Angelesu”, rekao je Darius Heard.

Logistički brod američke ratne mornarice USNS Trenton do daljnjeg se nalazi na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac.