Kostrena 7. travanj 2016.

“Ana Frank” kraju privela Proljeće u Kostreni

“Ana Frank” kraju privela Proljeće u Kostreni
Nekoliko stotina najmlađih Kostrenjana proteklih je dana uživalo u ovogodišnjem 13. po redu “Proljeću u Kostreni”. Manifestacija je završila danas predstavom “Ana Frank”, Kazališta Trešnja.

Ovogodišnje “Proljeće u Kostreni” ponedjeljak je predstavom “Lijepo putovanje Lijepom Našom“ otvorila Produkcija Z. Tradicionalna kulturna dječja manifestacija nastavila se dan kasnije uz Gradsko kazalište lutaka Rijeka i “Palačinku mog života“. Srijeda je bila rezervirana za Teatar Oz i predstavu “Drvo ima srce”, dok su danas manifestaciju kraju priveli “Ana Frank” i Kazalište Trešnja.

“Manifestacija je namijenjena osnovnoškolcima i djeci vrtićke dobi. Odabiremo uglavnom predstave koje su primjerene, edukativne i zabavne. Trudimo se svake godine pripremiti što zanimljiviju ponudu,” naglasila je Ivana Prelc Rukavina iz Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena.
 
“Anu Frank”, koja je premijeru imala početkom prošle godine, mladim je Kostrenjanima predstavila studentica 4. godine glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Lucia Stefania Glavich Mandarić.

“Predstavu je režirao Jakov Sedlar, ja je izvodim u obliku monologa. Između ulomaka ide dio filma koji prati povijesnu pozadinu tog doba. Radnja se sastoji od ulomaka iz Dnevnika Anne Frank, koja priča o odnosu s roditeljima, stanju u skloništu, prvom zaljubljivanju. Publika je do sada super reagirala, djecu zanima, a profesori predstavu vole zbog dokumentarnog momenta i povijesne pozadine,” rekla je Glavich Mandarić. 

“Proljeće u Kostreni” organiziraju Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena i Narodna čitaonica Sveta Lucija.