Kostrena 24. studeni 2017.

Atraktivna tattoo konvencija u Kostreni

Atraktivna tattoo konvencija u Kostreni
7. “Rijeka Tattoo Expo” danas je svečano otvoren u Sportskoj dvorani Kostrena. Kroz tri će se dana, uz bogat prateći program, posjetiteljima predstaviti čak osamdesetak tattoo artista iz Hrvatske i inozemstva.

Ljubitelji “šaranja” po tijelu ovog će vikenda u Kostreni doći na svoje. U Sportskoj dvorani danas je svečano otvoreno 7. izdanje tattoo konvencije- “Rijeka Tattoo Expo”.

Svečano otvaranje uveličale su učenice Osnovne škole Kostrena- Lucija Borovac i Lorena Vulić, a okupljene je na otvaranju pozdravio općinski načelnik Dražen Vranić.

“Drago mi je da se ova međunarodna manifestacija drugu godinu za redom odvija u Kostreni. Nadam se da će se naša suradnja nastaviti. Bilo bi lijepo da se u budućnosti konvencija zove Kostrena Tattoo Expo pa da i tako širimo glas o našoj općini”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić, koji je posebno pohvalio humanitarni karakter konvencije.

Okupljene je pozdravio i direktor KD Kostrena Tomislav Matić, koji je pohvalio organizatore, kao i direktorica TZO Kostrena Sandra Svetić, koja je naglasila kako ovakve manifestacije jačaju turistički potencijal Kostrene, koja tako postaje privlačna destinacija i izvan glavne turističke sezone te je iskoristila priliku i najavila bogat program ovogodišnje “Mikulne”, u sklopu koje Kostrenu, 9. prosinca, čekaju brojna događanja.
 
Čak 80 tattoo artista i tattoo model Inked Sephora

Posjetitelji će u Kostreni moći na djelu vidjeti osamdesetak tattoo artista iz Hrvatske i inozemstva, a posebna gošća 7. Rijeka Tattoo Expo-a je tattoo model Inked Sephora.

“Ove godine u Kostreni tetoviraju artisti iz čak jedanaest europskih zemalja. Uz to ima puno novosti, koje su vezane uz popratni program. Potrudili smo se da ga nadopunimo i obogatimo, da bude što raznolikiji i prikladan za sve dobne skupine. Voljela bi izdvojiti Obiteljski dan, koji je na rasporedu nedjelju, kako bi i klinci uživali u našem programu”, poručila je Mia Mohorić iz “Rijeka Tattoo Expo Teama”.
 
Večeras Jagermeister & Sailor Jerry party

Prvi je dan bio rezerviran za riječku plesnu skupinu “Flash Dance Unit”, a održana je i “Potraga za blagom”, u sklopu koje su se natjecatelji, rješavanjem zadataka i zagonetki, borili za vrijedne nagrade.

Tattoo natjecanje počinje večeras u 20:30, a za uvod je zadužen irski ulični performer “Chicken Joe”. Nakon atraktivnog performansa nastupit će acoustic duo “Two Stupid Dogs” iz Rijeke, a prvi će dan završiti Jagermeister & Sailor Jerry partyem.
 
Humanitarni karakter konvencije

Važno je naglasiti kako konvencija ima humanitarni predznak. Naime, posjetitelji će imati priliku svoje frizure i brade urediti u NL Professional Hairdresser & Barber Shop kutku i tako pomoći Košarkaškom klubu Kostrena, koji prikuplja sredstva za kupnju posebnih kolica, neophodnih za bavljenje košarkom u kolicima. Uz to posjetitelji će se moći fotografirati u foto kutku i kupiti razvijenu fotografiju te i tako pomoći hvalevrijednu akciju.

Trener Košarkaškog kluba Kostrena Siniša Kuharić iskoristio je priliku i ispred kluba se zahvalio organizatorima i posjetiteljima, naglasivši kako se nada da će na ovogodišnjoj konvenciji biti prikupljena potrebna sredstva.

Cijena jednodnevne ulaznice za ovogodišnji ”Rijeka Tattoo Expo” iznosi 30, a trodnevne 50 kuna. Više o šarolikom programu i sadržajima koji posjetitelje očekuju na 7. izdanju riječke tattoo konvencije možete pronaći OVDJE.