Kostrena 18. veljača 2024. Klaudio Vrančić

Čak 154 trkača u finalu Zimske lige projurilo Kostrenom

Čak 154 trkača u finalu Zimske lige projurilo Kostrenom
Finale Zimske Lige - Igor Malešević u Kostreni je okupilo brojne trkačice i trkače, koji su “lovili” posljednje ovosezonske bodove i što bolji plasman u konačnom poretku

Čak 154 sudionika okupilo se jutros u uvali Žurkovo na velikom finalu Zimske lige - Igor Malešević. Trkačice i trkači u Kostreni su “lovili” posljednje ovosezonske bodove i što bolji plasman u konačnom poretku.


Nakon starta “Pod pločun” otrčali su do Nove vode te po šetnici natrag do Žurkova. U muškoj konkurenciji prvi je ciljem prošao Dino Vidmar, iza kojeg su dotrčali Luka Nedeljković i Bojan Rafaj. Kod nježnijeg spola najbrža je bila Marta Močinić, a odmah iza nje stigle su Marina Juranić i Dorotea Vlah.


Nakon što su upisani posljednji ovosezonski bodovi dobili smo i apsolutne pobjednike Zimske lige - Igor Malešević 23./24. Na najviše postolje popeo se Bojan Rafaj, stepenicu niže stao je David Marot, a na trećem se mjestu našao Davor Varga. 


U ženskoj konkurenciji najbolja je očekivano bila Marina Juranić. Na “skalu” s brojem 2 stala je Maja Vukelić, a iznad broja 3 “smjestila” se Dorotea Vlah. Zanimljivo je bilo vidjeti i poredak s uračunatim hendikepima, gdje je prvi bio David Marot, drugi Frank Lerch, a na trećem mjestu Marina Juranić. 


Finišerske medalje dobili su svi, a oni najbrži među sobom su podijelili zlata, srebra i bronce, kao i vrijedne nagrade koje je Triatlon klub Rival osigurao uz pomoć sponzora. Druženje se nastavilo uz okrjepu za koju su se pobrinule TZO Kostrena i Istarska pivovara.