Kostrena 11. ožujak 2020.

Četiri predstave na “Danima čakavske besede” u Kostreni

Četiri predstave na “Danima čakavske besede” u Kostreni

U sklopu “Dana čakavske besede”, koji će se u Kostreni održavati od 17. do 22. ožujka,publika će moći uživati u četiri zanimljive i zabavne domaće predstave. 

Prve “Dane čakavske besede” 17. ožujka otvorit će Dramska kumpanija Katedre Čakavskog sabora Kostrena s predstavom “Lutrija”.  

Dva dana kasnije, 19. ožujka, u Kostreni gostuju Udruga Domoljub 1909 i MPZ Štorija s predstavom “Od Lisinskega vetra do Oskara”. 


Predstava “Bura i klobuk” Ansambla Intermezzo na rasporedu su 20. ožujka, a “Dani čakavske besede” završit će uz “Paštu i fažol” Udruge Interval, 22. ožujka. 

Sve predstave održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan. 


“Vjerujemo da će Dani čakavske besede izazvati interes i privući brojnu publiku, onu koja poznaje i voli naš čakavski, ali i sve ostale koji vole kazalište, osobito komedije. Nadamo se da će se, u cilju očuvanja i zaštite čakavštine, Dani čakavske besede razviti u festival koji će se održavati svake godine i biti poticaj mnogima da pišu i glume na čakavskom. I ovi su Dani nastali zahvaljujući trudu i entuzijazmu članova udruga našega kraja. Želja nam je da se sljedeće godine uključe i drugi koji njeguju čakavštinu diljem naše županije i šire”, poručuju organizatori. 

Premijerno izdanje hvalevrijedne manifestacije organiziraju Katedra Čakavskog sabora Kostrena i Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji.