Kostrena 19. studeni 2022. K.V.

“Dani čakavske besede” od 21. do 25. studenog u Kostreni

“Dani čakavske besede” od 21. do 25. studenog u Kostreni
Tri domaće predstave kao uvod u proslavu četvrt stoljeća Katedre Čakavskog sabora Kostrena

1. Dani čakavske besede, u organizaciji Katedra Čakavskog sabora Kostrena i pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, održat će se od 21. do 25. studenog. Publici će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji predstaviti udruge s našeg područja koje njeguju i čuvaju domaću besedu. 

U ponedjeljak 21. studenoga, “Dane čakavske besede” otvorit će predstava “Seks i grad va sele Rukavac Gornji i Dolnji”, Udruge Domoljub 1909, Rukavac.

U utorak 22. studenoga, ljubitelji smijeha i domaće besede, moći će uživati u predstavi “Bura i klobuk, štand ap”, Ansambla Intermezzo iz Rijeke.

U srijedu 23. studenoga, na programu je komični mjuzikl “Zna se ki j ovdeka šef!”, autorski projekt Tajane Dukić iz Kastva.


Sve predstave održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 19 sati, a ulaz se ne naplaćuje.

Nakon jednodnevne pauze, “Dane čakavske besede” u petak 25. studenoga, s početkom u 19 sati, zatvorit će završni program obilježavanja 25. godišnjice Katedre Čakavskog sabora Kostrena. 

Osim što će se zabaviti i nasmijati, posjetitelji će također po promotivnim cijenama moći kupiti sva dosadašnja izdanja Katedre Čakavskog sabora Kostrena, a svojom kupnjom poduprijet će rad i stvaralaštvo ove udruge te tako pridonijeti očuvanju čakavskog narječja i stvaralaštvu na čakavštini.