Kostrena 28. svibanj 2023. Izvor: Naša Kostrena

Dragovoljci i veterani iz PGŽ snage odmjerili u Kostreni

Dragovoljci i veterani iz PGŽ snage odmjerili u Kostreni
U Kostreni održane 25. Županijske sportske igre udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije

Sudjelovalo je više od 750 natjecatelja pristiglih iz 18 ogranaka UDVDR-a i 4 sportska kluba. Ekipe su se natjecale u 11 različitih sportova: boćanju, malom nogometu, briškuli i trešeti, marijašu, kuglanju, povlačenju konopa, pikadu, stolnom tenisu, streljaštvu, šahu i tenisu. 


Članovi UDVDR-a Kostrena natjecali su se u svim sportovima te su sa 173 osvojena boda najuspješnija natjecateljska ekipa u ukupnom poretku. Sa 147 boda na drugom mjestu je UDVDR Opatija dok je na trećem mjestu UDVDR Jelenje sa 114 bodova.


UDVDR ogranak Kostrena jedna je od uspješnijih ekipa na županijskim igrama. Jučerašnja pobjeda treća je u nizu, a njezinim pribrajanjem, pobjedu na županijskim igrama do sada su osvajali sedam puta.


Pod motom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”, cilj održavanja sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata je druženje te poticanje međusobne podrške i suradnje. Sportske igre održavaju se svake godine u drugom mjestu, a u Kostreni su posljednji puta održane 2004. godine.