Kostrena 31. srpanj 2021.

Dvije predstave za djecu na kostrenskom Trgu Sv. Barbare

Dvije predstave za djecu na kostrenskom Trgu Sv. Barbare
U nedjelju 1. i ponedjeljak 2. kolovoza održat će se dvije predstave za djecu, a u kojima glume djeca- polaznici glumačkog kampa koji se od 28. srpnja održava u Kostreni.

Profesionalno kazalište Max Teatar iz Zaprešića sa šesnaestero polaznika u dobi od 8 do 14 godina boravi od 28. srpnja do 3. kolovoza u Kostreni gdje održavaju ljetni glumački kamp. Kao završnicu kampa, polaznici će izvesti dvije predstave za djecu. 

Prva predstava je „Crvenkapica u prometu“ koja će biti održana u nedjelju, 1. kolovoza, s početkom u 21 sat, a izvode je djeca od 8 do 14 godina. U ponedjeljak 2. kolovoza također s početkom u 21 sat odigrat će se predstava „Mali princ“ gdje glume djeca od 11 do 15 godina. Obje predstave održat će se na Trgu Sv. Barbare, a u slučaju lošeg vremena sele u Narodnu čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji. Ulaz je slobodan. 

Crvenkapica u prometu

U ovoj predstavi Crvenkapica ne ide baki kroz šumu već kroz prometnu gužvu.
Opasnost je za nju neoprezan vozač i auto – vuk koji ju može ugroziti, pa makar ona sve
dobro učinila i prelazila cestu preko zebre na zeleno svjetlo. Stoga je ova edukativna
predstava odlična prilika za učenje prometnih pravila i ponašanja svih sudionika u prometu. U predstavi se koriste i lutke koje je za Max teatar izradila Gordana Krebelj te scenografski elementi koje je kreirao i izradio Miljenko Sekulić.

Mali princ

Mali princ je najpoznatija novela francuskog pilota Antoinea de Saint-Exupéryja napisana 1943. godine. Ovo neveliko, ali iznimno duboko i nadahnjujuće djelo očaralo je čitatelje svih uzrasta diljem svijeta, o čemu svjedoči i to da je knjiga prevedena na preko 200 svjetskih jezika, te prodana u više od 80 milijuna primjeraka, što je čini jednom od najprodavanijih knjiga na svijetu. Jedna od njezinih posebnosti je i u tome što ju je ilustrirao sam autor, kako bi što vjernije dočarao svoje likove.