Kostrena 2. travanj 2016.

Emotivno sportsko druženje za Paju

Emotivno sportsko druženje za Paju
10. Memorijalni malonogometni turnir “Ivica Opačak- Pajo” u Kostreni je okupio stotinjak sudionika, koji su se prisjetili prijatelja i suborca, čovjeka koji je za Hrvatsku dao ono najvrjednije- svoj život.  

Emotivno je bilo u Sportskoj dvorani “Kostrena” gdje se u spomen na poginulog kostrenskog branitelja Ivicu Opačka jubilarni deseti puta igrao nogomet. No, natjecanje je ipak bilo u drugom planu. 

“Druže se sumještani, suborci, prijatelji pokojnog Ivice. Ovo nije natjecanje već druženje i pobjednik je cijeli turnir sam po sebi. Općina Kostrena će i dalje pomagati turnir jer Ivica je dao za ovu državu svoj život,” naglasio je zamjenik općinske načelnice Davor Willheim, koji je otvorio turnir.

Stalnom društvu koje sačinjavaju UDVDR Novi Vinodolski, UDVDR Rab, Veterani NK Pomorca, UDVDR Kostrena i HVIDRA Petrinja, ove su se godine, po prvi puta, priključili gosti s Kupresa, Bojna Kralja Tomislava. 

“Prošle godine bili smo njihovi gosti na otkrivanju spomenika za pokojnog Paju, a ovom prilikom su se oni odazvali. Nastojat ćemo to prijateljstvo i druženje nastaviti. Već su nas pozvali da dođemo na Kupres,” najavio je Franjo Božinović, predsjednik UDVDR-a Kostrena. 

Slavlje Kostrenjana

Iako je rezultat bio u drugom planu spomenimo da je pobjednik ovogodišnjeg turnira UDVDR Kostrena, koja je u finalu svladala kolege iz Novog Vinodolskog. U susretu za 3. mjesto slavila je Bojna Kralja Tomislava, koja je bila bolja od UDVDR-a Rab.

Uz natjecateljski dio održan je i onaj revijalni u kojem su snage najprije odmjerili morčići HNK Pomoraca 1921 i HNK Rab, a nakon toga Pajini prijatelji i Pajini suborci. 
 
Ivica Opačak - Pajo

“Ivica Opačak- Pajo bio je naš prijatelj. Znamo se još iz mladosti. Poginuo je 3. travnja 1992. na Kupresu. Imao je samo 27 godina. Bio je pripadnik specijalne postrojbe Matija Vlačić, koja je u to vrijeme bila u selu Malovan Donji. Prošle godine smo bili na mjestu gdje je poginuo,” rekao je Božinović.

Malonogometni memorijalni turnir “Ivica Opačak- Pajo” organizira UDVDR Kostrena, uz pokroviteljstvo Općine Kostrena. Za kraj spomenimo i da je goste s Kupresa jučer primila kostrenska načelnica Mirela Marunić.