Kostrena 17. lipanj 2021.

Filmovi “Veličanstveni gubitnici” i “Poly i ja” u Kostreni

Filmovi “Veličanstveni gubitnici” i “Poly i ja” u Kostreni
Kino u Kostreni nastavlja s projekcijama izvrsnih filmova za djecu i odrasle u organizaciji Centra kulture Kostrena. 

Večeras gledatelje očekuje francuski film za djecu redatelja Nicolasa Vanierija te argentinsko- španjolski film za opću publiku.

Film “Poly i ja” koji je na programu u 18 sati, govori o desetogodišnjoj Cecile  koja iz Pariza dolazi na selo, a dolazak putujućeg cirkusa unosi zabavu i nemir jer Cecile otkriva da vlasnik Brancalou zlostavlja najveću cirkusku atrakciju- ponija Poly. Djeca preuzimaju stvar u svoje ruke i pomažu Poly u avanturi punoj iznenađenja, lijepih pejzaža i pravih vrijednosti.


Mračni, urnebesni i napeti “Veličanstveni gubitnici” počinju u 20 sati. Pljačkaški film s obratom uzbudljiva je priča o radničkoj solidarnosti i kolektivnoj osveti. Argentina je na vrhuncu financijske krize i skupina susjeda odlučuje spojiti ušteđevinu i uložiti ju u zadrugu, no samo dan nakon što polože novac u banku, argentinski bankarski sustav doživljava generalni kolaps i oni ostaju bez ičega. Kada otkriju da nije riječ o slučajnosti, nego su postali žrtve prijevare, ova grupa mještana osmisli pakleni plan kako bi vratili ono što im pripada. 

Kino u Kostreni održava se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji. Cijena ulaznica je 20 kuna, a mogu se kupiti 30 minuta prije početka filma na blagajni Narodne čitaonice.