Kostrena 28. srpanj 2021.

Glumački ljetni kamp Max teatra održava se u Kostreni

Glumački ljetni kamp Max teatra održava se u Kostreni
Glumački dramski studio Max teatra iz Zaprešića organizira svoj prvi glumački ljetni kamp u Kostreni u periodu od 28. srpnja do 3. kolovoza. U kampu će boraviti šesnaestero djece u dobi od 8 do 14 godina. 

Max teatar profesionalno je kazalište sa sjedištem u Zaprešiću, a djeluje i u općini Brdovec i Mariji Gorici. Autorski tim Max teatra čine kazališni profesionalci, koji godinama rade s djecom, mladima i odraslima.

Za završnicu održavanja kampa izvest će se na Trgu Sv. Barbare dvije predstave po principu djeca djeci. Prva predstava je “Crvenkapica u prometu”, koja će biti održana u nedjelju, 1. kolovoza s početkom u 21 sat, a izvode je djeca od 8 do 14 godina. 

Crvenkapica u prometu

U ovoj predstavi Crvenkapica ne ide baki kroz šumu već kroz prometnu gužvu.
Opasnost je za nju neoprezan vozač i auto- vuk koji ju može ugroziti, pa makar ona sve
dobro učinila i prelazila cestu preko zebre na zeleno svjetlo. Stoga je ova edukativna
predstava odlična prilika za učenje prometnih pravila i ponašanja svih sudionika u prometu. U predstavi se koriste i lutke koje je za Max teatar izradila Gordana Krebelj te scenografski elementi koje je kreirao i izradio Miljenko Sekulić.


Idući dan, u ponedjeljak 2. kolovoza također s početkom u 21 sat odigrat će se predstava “Mali princ" gdje glume djeca od 11 do 15 godina. 

Mali princ

Mali princ je najpoznatija novela francuskog pilota Antoinea de Saint- Exupéryja napisana 1943. godine. Ovo neveliko, ali iznimno duboko i nadahnjujuće djelo očaralo je čitatelje svih uzrasta diljem svijeta, o čemu svjedoči i to da je knjiga prevedena na preko 200 svjetskih jezika, te prodana u više od 80 milijuna primjeraka, što je čini jednom od najprodavanijih knjiga na svijetu. Jedna od njezinih posebnosti je i u tome što ju je ilustrirao sam autor, kako bi što vjernije dočarao svoje likove.

Ulaz na predstave je slobodan.