Kostrena 4. veljača 2022. Izvor: Općina Kostrena

Gotovo 70 tisuća kuna prikupljeno za malenog Tina

Gotovo 70 tisuća kuna prikupljeno za malenog Tina
U zajedničkoj akciji prikupljeno je približno 70 tisuća kuna, a novac je namijenjen kupnji invalidskih pomagala koja će Tinu olakšati svakodnevne aktivnosti

Jučer su se na terasi ispred Jedriličarskog kluba Galeb u Kostreni okupili predstavnici sudionika prošlogodišnjeg “sajanja”, za malog Kostrenjana Tina Vilhara Bešvira. U zajedničkoj akciji prikupljeno je približno 70 tisuća kuna, a novac je namijenjen kupnji invalidskih pomagala koja će Tinu olakšati svakodnevne aktivnosti.

 
Tin ima devet godina. S dvije godine mu je dijagnosticirana cerebralna paraliza (spastična tetrapareza). Ne hoda, teško se koristi rukama i neverbalan je. Da bi mu se olakšalo kretanje i svakodnevne aktivnosti, potrebna su mu različita invalidska pomagala čija je kupnja i bila cilj akcije.
 
“Sajanje” je stari običaj pomoračke Kostrene vezan uz blagdan sv. Nikole, kao zajednički čin pomaganja u zajednici koji je ponovno vraćen u život kroz tradicijsku manifestaciju Mikulna. Uz Općinu Kostrena, Centar kulture Kostrena, Turističku zajednicu općine Kostrena i manifestaciju Rijeka Tattoo Expo, u “sajanje” se uključio velik broj institucija, tvrtki udruga i pojedinaca izvan Kostrene.


U ovoj lijepoj i plemenitoj akciji sudjelovali su: Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena, Turistička zajednica općine Kostrena, Rijeka Tattoo Expo, Dječji vrtić Zlatna ribica, Caffe bar Libar, Narodna knjižnica Kostrena, Košarkaški klub osoba s invaliditetom Kostrena i Košarkaški klub Kostrena, Katedra Čakavskog sabora Kostrena, Pizzeria Savannah, Muški frizerski salon Studio Wolf, Kanal Ri, Udruga Riječko srce, Udruga Ri Rock, Torpedo Runners, Udruga Svjetionik, Osnovna škola Gornja Vežica, Matica umirovljenika Rijeka kao i brojni drugi donatori.