Kostrena 29. listopad 2021.

Halloween Night Ride- vođena biciklistička tura u Kostreni

Halloween Night Ride- vođena biciklistička tura u Kostreni
Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s vodećim promotorima cikloturizma- “Promotiv travel outdoor” ove subote, 30. listopada, s početkom u 18 sati bicikliste vodi po mjesečinom obasjanoj Kostreni do “strašnih” rimskih ruševina.

“Pridružite nam se u noćnoj rekreativnoj biciklističkoj turi Kostrenom, koja će biti u znaku popularnog Halloween- a. Nećemo vas zastrašivati, ali noćna kulisa i sjena mladog mjeseca idealna su pozornica za ples vještica, ovog puta na biciklima Nakon starta na parkiralištu u ulici Šetalište kostrenskih pomoraca, preko puta prepoznatljivog kostrenskog simbola- sidra, gdje se u olujnim noćima čuju uzdasi mornara, bar tako kaže legenda, krećemo preko strašne šume Žuknica prema Pavekima. Nastavljamo do Urinja i Svete Barbare nakon čega se počinjemo uspinjati prema vidikovcu Sopalj uz koji se nalaze i ostaci pretpovijesne istoimene gradine koja čuva mnoge tajne davne prošlosti, a možda i pokojeg rimskog duha?! Nakon predaha započinjemo sa spuštanjem prema Kostreni do TZO Kostrena, gdje će nas dočekati okrjepa u obliku kolača i kuhanog vina, kao i prigodna kulisa. Vožnja će biti prilagođena uvjetima i tehničkim zahtjevima noćne vožnje. Od vas očekujemo da se maskirate u vještice i vilenjake, ogrnete paukovu mrežu, stavite na glavu kacigu u obliku bundeve ili se jednostavno sportski obučete”, najavljuju organizatori.


Tura je namijenjena rekreativcima s umjerenom fizičkom kondicijom koji mogu svladati srednje zahtjevni prirodni teren i duljinu do 15 km kilometara s ukupnim usponom oko 300 metara.

Okupljanje je na parkingu “kod sidra” od 17 i 30, a start u 18 sati. Obrazac za prijavu možete pronaći OVDJE