Kostrena 12. rujan 2017.

Hit predstave ove jeseni u Kostreni

Hit predstave ove jeseni u Kostreni
Sedam sjajnih predstava stiže  u Kostrenu, u sklopu 16. izdanja dugovječne kulturne manifestacije-“Jesen u Kostreni. U Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija gostovat će: “Ćiro”, “Kazališni sat”, “Pluća”, “Zaboravi Hollywood”, “5žena.com", “Muškarci.hr" i “Kod Tita u Raju”.
 
Od 19. rujna do 24. listopada 2017. u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija, održavat će se 16. “Jesen u Kostreni”, manifestacija koju organiziraju Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena i Narodna čitaonica u Kostreni Svetoj Luciji. 


Program manifestacije koja će smijehom i zabavom obojiti početak kalendarske jeseni, predstavila je predsjednica Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena Vesna Valenčić.

“Jesen u Kostreni”, jedna je od dugovječnijih kulturnih manifestacija u riječkom prstenu, koja svojom kvalitetom odolijeva vremenu i konkurenciji. Zahvaljujući potpori Općine Kostrena te potpori ostalih pokrovitelja i sponzora, među kojima su INA, Viktor Lenac, Primorsko- goranska županija, Turistička zajednica Općine Kostrena i KD Kostrena, publiku očekuju hit predstave uz povoljne cijene ulaznica.
 
“Ćiro” otvara jesen
 
“Općina Kostrena s velikim zadovoljstvom podupire Jesen u Kostreni, a njezinu kvalitetu najbolje potvrđuje sve brojnija publika. Posebno bih zahvalio članicama našeg Odbora na entuzijazmu, uloženom trudu i odlično odabranim predstavama“, rekao je općinski načelnik Dražen Vranić.
 
Program “Jeseni u Kostreni”, započet će duhovitom i dirljivom monodramom “Ćiro”, Satiričkog kazališta Kerempuh, u kojoj Tarik Filipović utjelovljuje Miroslava Ćiru Blaževića i progovara o utjecaju nogometne euforije na svakodnevni život. 
 
Sjajni “Kazališni sat” i “Pluća” Exitovaca
 
Iza nogometa slijedi “Kazališni sat”, Gradskog kazališta mladih iz Splita, druga najdugovječnija predstava u Hrvatskoj s više od 500 izvedbi, koju publika u našem kraju još nije imala prilike vidjeti. 
 
Prvog dana listopada publiku očekuje predstava “Pluća”, Teatra Exit, nastala prema hit drami suvremenog britanskog autora Duncana Macmillana. Predstava je već osvojila nagradu publike i nagradu za najbolju žensku ulogu. 
 
Komedija “Zaboravi Hollywood”
 
“Zaboravi Hollywood”, odlična je komedija čiji su glavni junaci glumac, profesor na kazališnoj akademiji i kazališni amater pokušava postati glumac. Njihovi komični sukobi oduševili su brojnu publiku u Hrvatskoj, Austriji, Slovačkoj i mnogim drugim zemljama. 


Nakon Hollywooda, slijede dvije hit komedije “5žena.com” i “Muškarci.hr”,  koje na duhovit način progovaraju o uvijek kompliciranim muško-ženskim odnosima  iz dvije različite perspektive i publici garantiraju dvije večeri prepune smijeha i zabave. 
 
“Kod Tita u raju” za kraj 
 
Jesen će zaključiti hit predstava Indexovog radio pozorišta “Kod Tita u raju”,  koja ruši rekorde gledanosti i publiku nasmijava do suza.  
 
Predsjednica udruge Narodna čitaonica u Kostreni Svetoj Luciji Dragana Vučinić naglasila je kako su upravo kvalitetne predstave, koje će uljepšati kišne jesenje dane, najbolja pozivnica za ovogodišnju manifestaciju.
 
Ulaznice osigurajte što prije
 
Ako je suditi prema kvaliteti ponuđenog programa, u Kostreni će se i ove godine za sve predstave tražiti stolica više. Pridoda li se tome povoljna cijena ulaznica od svega 50 kuna, te 30 kuna za umirovljenike (samo u KD Kostrena i uz obavezno predočenje dokumenta kojim se potvrđuje umirovljenički status), tada je najbolje osigurati što prije svoje mjesto. 
 
Ulaznice se prodaju putem sustava mojekarte.hr. Osim on-line kupnje, ulaznice se mogu kupiti i na nekoliko prodajnih mjesta u Rijeci i Kostreni; Dallas Records (Splitska ulica), Foto Revija (Užarska ulica), Caffe bar Nad Urom (Robna kuća Korzo), Komunalno društvo Kostrena (Sportska dvorana), a na dan održavanja predstave  u holu Narodne čitaonice, jedan sat prije početka predstave. Sve predstave počinju u 20 sati.

Detaljni program 16. "Jeseni u Kostreni" možete pogledati OVDJE.