Kostrena 27. ožujak 2019.

"Homo si teć" ove godine i kroz Kostrenu

"Homo si teć" ove godine i kroz Kostrenu
23. Festival sporta i rekreacije “Homo si teć” će se od 30. ožujka do 14. travnja održavati u Rijeci, a od ove godine dobrim dijelom i u Kostreni, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Gradu Rijeci.

Na konferenciji je sudjelovao i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, u svojstvu predstavnika jednog od organizatora ove velike sportske manifestacije.

“Osobito mi je zadovoljstvo što se Kostrena pridružila najmasovnijoj uličnoj utrci Homo si teć, koja je kroz ove 23 godine nadrasla lokalne okvire i ne samo da je postala promotor rekreativnog trčanja, nego i promotor primorskog govora, jer naziv utrke "Homo si teć“, danas, vjerujem, razumiju mnogi! Rijeka i Kostrena  surađuju na brojim područjima među kojima je i sport. Nadam se da će godine pred nama donijeti i neke nove sportske projekte koje ćemo zajedničkim ulaganjima lakše razvijati”, poručio je Vranić.


Kostrena će biti domaćin 18. izdanja Riječkog polumaratona, jedne od najvećih međunarodnih utrka u Hrvatskoj kao i 4. izdanja Riječkog maratona. Na novoj trasi kroz Kostrenu, 14. travnja trčat će se i štafeta 3 x 7 km i utrka na deset kilometara, popularno zvana “Desetka”, koja i završava u Kostreni  na parkiralištu iznad plaže “Nova voda”, gdje će biti organiziran doček trkača, okrjepa i navijački korner. Natjecanje će se moći pratiti duž čitavog obalnog puta, a detaljnije informacije o prometnoj regulaciji i zatvaranju prometnica bit će objavljene u sredstvima javnog informiranja, na mrežnim stranicama www.rijeka.run, na stranicama Grada Rijeke, Općine Kostrena kao i društvenim mrežama svih organizatora.