Kostrena 3. kolovoz 2021.

Hrvatska karate reprezentacija uživala u Kostreni

Hrvatska karate reprezentacija uživala u Kostreni
Ponajbolje hrvatske karatistice i karatisti dan su proveli na kostrenskim plažama, a posjetili su i Turističku zajednicu Općine Kostrena

Turistička zajednica Općine Kostrena danas je ugostila reprezentativce Hrvatske u karateu i to kadete, juniore te reprezentaciju do 21 godine.


Ukupno 28 karatistica i karatista, uz pratnju izbornice Vanesse Lozo i izbornika Gorana Romića te direktora reprezentacije Ante Čuture, trenutno se nalazi u Fužinama na završnim pripremama prije odlaska na Europskog prvenstva u Finskoj. Dan bez treninga odlučili su provesti na u Kostreni, uživajući u aktivnom odmoru na brojnim plažama.


“Kontinuirano ulaganje Općine Kostrena u sportsku infrastrukturu tijekom godina dovelo je našu zajednicu do razine da nas ne zaobilaze niti vrhunski profesionalni sportaši. Drago nam je da ste i ovim vašim posjetom prepoznali potencijal u razvoju sportsko- rekreativnog turizma u našoj zajednici”, poručila im je Belma Džomba, direktorica TZO Kostrena, poželjevši svim reprezentativcima uspješan nastup na Europskom prvenstvu, uručivši im kostrenske “suvenire sa potpisom”.


“Naša izbornica Vanesa živi u Kostreni, a kako surađuje s Turističkom zajednicom pozvali su nas u goste i mi smo se drage volje odazvali te im se ovim putem zahvaljujemo na pozivu. Danas poslijepodne reprezentativci imaju aktivni odmor pa se mogu malo isplivati i opustiti”, istaknuo je Čutura. 


“Izbornica sam ženske juniorske reprezentacije, a ove godine vodim i kadetkinje. Inače sam predsjednica i trenerica Karate kluba Kostrena koji okuplja velik broj djece. Željela sam ih upoznati s mjestom u kojem živim, da upoznaju ljubazne ljude te da usput promoviram Kostrenu”, poručila je Lozo.


Pripreme traju do 6. kolovoza nakon čega reprezentativci putuju u finski grad Tampere gdje se od 20. do 22. kolovoza održava Europsko prvenstvo u karateu.