Kostrena 6. svibanj 2017.

INA ugostila prvi “Casually about business Kostrena"

INA ugostila prvi “Casually about business Kostrena"
Premijerno izdanje tematskog događanja “Casually about business Kostrena” u Rafineriji nafte Rijeka je okupilo brojne poduzetnike, kao i predstavnike lokalnih vlasti. Događanje je održano kao dio Dana otvorenih vrata Ine, u sklopu kojeg je gotovo 400 posjetitelja obišlo rafineriju.  

Projekt “Casually about business Kostrena” je nastao kao poticaj i potpora kostrenskim poduzetnicima početnicima, a s ciljem unaprjeđenja komunikacije među lokalnom poslovnom zajednicom, kako bi se u konačnici doprinijelo razvoju gospodarstva Kostrene. 

Koncept “Casually about business Kostrena” lokalnim je poduzetnicima predstavljen danas u sklopu Dana otvorenih vrata Rafinerije nafte Rijeka. Događanju su prisustvovali čelni ljudi Ine te lokalne samouprave. 

U ime domaćina okupljenima su dobrodošlicu zaželjeli voditeljice panela Silvija Gojević te Erkki Ranta, direktor Rafinerije nafte Rijeka, koji je naglasio kako INA želi biti poželjan partner koji je uvijek na raspolaganju i koji podupire razvoj te aktivno sudjeluje u lokalnoj zajednici.
 
Dinamična suradnja Ine i Kostrene

“Ina i Kostrena upućene su jedna na drugu. Suživot mještana i industrije često zahtijeva brojne kompromise i nije jednostavan, zato je uz konstantan napor da se poslovanje odvija po najvišim ekološkim standardima, neobično važna kvalitetna komunikacija i partnerski odnos temeljen na povjerenju i razumijevanju. Suradnja Ine i Kostrene prilično je dinamična kroz različite projekte, a ovakvi događaji kao što je Dan otvorenih vrata, uvelike doprinose boljem međusobnom razumijevanju i dijalogu,” tom je prilikom istaknula kostrenska načelnica Mirela Marunić. 

Okupljene su pozdravili i zamjenik primorsko- goranskog župana Marko Boras Mandić te zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović.

Upravo su Ina u lokalnoj zajednici te društveno odgovorno poslovanje bili tema panela i rasprave koji su uslijedili nakon pozdravnih govora. 

“Casually about business Kostrena”, koji bi se u budućnosti trebao događati dva puta godišnje, realiziran je u suradnji s Inom, a pod pokroviteljstvom Općine Kostrena. 

Ina otvorila vrata za oko 400 mještana

Dan otvorenih vrata Ine iskoristilo je oko 400 posjetitelja, koji su imali jedinstvenu priliku razgledati postrojenja uz stručno vodstvo te vidjeti pokaznu vježbu rafinerijske vatrogasne postrojbe. 

Među posjetiteljima su bili i osnovnoškolci iz Kostrene, Bakra i Kraljevice. Mališane su dočekali zabavno- edukativni sadržaji u zabavnom parku, prvi puta postavljenom unutar postrojenja, a organiziran im je i poseban obilazak rafinerije.