Kostrena 23. listopad 2022. Izvor: Općina Kostrena

KD Kostrena pobjednik 20. turnira Zlatko Jurković

KD Kostrena pobjednik 20. turnira Zlatko Jurković
Ekipa KD Kostrena pobjednik je 20. memorijalnog boćarskog turnira “Zlatko Jurković”, koji se jučer održao na boćalištu u Kostreni i Boćarskom centru Podvežica.

Rezultatom 10:5 boćarska ekipa KD Kostrena u finalu je pobijedila ekipu Hreljina te tako osvojila naslov najuspješnije ekipe 20. memorijalnog turnira “Zlatko Jurković”, dok je na trećem mjestu ekipa Kukuljanova koja je prošlogodišnjom trećom uzastopnom pobjedom u trajno vlasništvo dobila stari prijelazni pehar. U pauzi regularnog dijela turnira odigrano je i natjecanje u koštivanju i izbijanju. Najbolji u izbijanju bio je Neven Vičević iz ekipe Kukuljanova, a najbolji u koštivanju Dario Bujan iz ekipe KD Kostrena.


Na 20. memorijalnom boćarskom turniru u Kostreni sudjelovalo je osam boćarskih ekipa; Kukuljanovo, Ledenice, Trsat, Hreljin, Krimeja, KD Kostrena, Kostrena 1 i Kostrena 2. Iako prognoza nije bila obećavajuća, polufinalne utakmice ipak su uspješno odigrane na jogu Boćarskog kluba Kostrena u Žuknici dok su finalne utakmice zbog kiše morale biti premještene u Boćarski centar Podvežica.  


Turnir je organizirao Boćarski klub “Kostrena”, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Sportske zajednice Općine Kostrena uz sufinanciranje Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.


Uoči početka turnira, članovi obitelji, predstavnici organizatora i pokrovitelja turnira posjetili su grob osnivača i prvog predsjednika Zlatka Jurkovića po kojem je turnir i dobio ime. Lijepa je koincidencija da je pobjednik ovogodišnjeg jubilarnog turnira upravo ekipa za koju je igrao njegov sin Ervin Jurković.