Kostrena 19. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Keramičari stvarali i izlagali u Kostreni

Keramičari stvarali i izlagali u Kostreni
Tradicionalni “Ex Tempore” u Kostreni je danas okupio 35 keramičara, koji su se predstavili sa 60- ak radova, a organizatori su nagradili one najbolje 

Udruga za kreativno stvaralaštvo"Vali" i ove je godine organizirala tradicionalni “Ex Tempore”. Na novoj lokaciji, ispred prostorija Udruge, iznad Rasadnika, okupilo se 35 sudionika. 


Profesionalci i amateri iz Kostrene, Rijeke, s Krka i Grobnika predstavili su se s ukupno 60- ak radova, što gotovih, što nastalih na licu mjesta. Tročlani žiri, kojeg su sačinjavali Darija Žmak Kunić, Dijana Trtanj i Lucija Lekšić, nije imao lak posao. No, na kraju je ipak izabrao najbolje. 


U kategoriji “upotrebne keramike” pobjedu je odnijela Elda Čekada, a drugo je mjesto osvojila Verena Smokvina. Što se “umjetničke keramike” tiče žiri je najboljim proglasio rad Renate Vojnić, a drugu je nagradu osvojio Karlo Kobasijević


Pobjednici su nagrađeni s dvije tisuće, a drugoplasirani s po tisuću kuna. Nagrade je osigurala Općina Kostrena, a zauzvrat je dobila radove nagrađenih. 

Za kraj spomenimo kako je odijeljeno i šest pohvalnica, koje su dobili: Anela Matešić, Meri Devčić, Gordana Grdinić, Renata Vojnić, Perica Keko i Jagoda Grgurić.