Kostrena 7. kolovoz 2021.

Kino i ovoga ljeta u Kostreni na otvorenom

Kino i ovoga ljeta u Kostreni na otvorenom
Četvrto izdanje Kina u Kostreni, poznatijeg kao Kuk, održat će se od 11 do 13. kolovoza na dobro poznatoj lokaciji ispred Sportske dvorane Kostrena. 


U sklopu programa Kostrenskog leta i ove će se godine održati Kino u Kostreni koje je Kostrenjanima postala jedna od omiljenih manifestacija u ljetnim mjesecima. 

Ovogodišnji "KuK" donosi tri izvrsna naslova i to crtani film “Luka” (11. kolovoza), “Još jedna runda” (12. kolovoza), Čuvaj me s leđa 2 (13. kolovoza). Sve tri projekcije počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan.
 

“Luka”  

Mladi dečko Luka doživljava nezaboravno ljeto na talijanskoj rivijeri ispunjeno hrpom sladoleda, ukusne mediteranske hrane i beskrajnom vožnjom skutera uz more. Luka dijeli ove pustolovine sa svojim novootkrivenim najboljim prijateljem, ali njihovoj beskrajnoj zabavi prijeti duboko čuvana tajna: radi se zapravo o pravim morskim čudovištima iz drugog svijeta, iz dubine oceana.
 

“Još jedna runda”

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan.
 

“Čuvaj me s leđa 2”

Akcijska komedija Čuvaj me s leđa iz 2017. godine dobiva nastavak- slavnom plaćenom ubojici Samuelu L. Jacksonu i tjelohranitelju Ryanu Reynoldsu u nastavku se pridružuje i žena plaćenog ubojice Salma Hayek koja ih pokušava ujediniti.


Nositelj projekta je Motovun Film Festival, dok se program Kino u Kostreni organizira u suradnji s Centrom kulture Kostrena. Projekt je podržao pilot-program Europske komisije “Kina kao inovativni centri lokalne zajednice” te Hrvatski audiovizualni centar. Projektom se potiču inicijative koje populariziraju kino-prikazivanje na inventivne načine.