Kostrena 5. ožujak 2023. K.V.

Kišerlovski najbrži na desetki na Kostrena Mountain Trailu

Kišerlovski najbrži na desetki na Kostrena Mountain Trailu
Na utrci od 10 kilometara s vremenom pobjedu je odnio Kostrenjan i proslavljeni biciklist Robert Kišerlovski

Danas je u Kostreni održana međunarodna utrka Kostrena Mountain Trail na kojoj je sudjelovalo 220 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Francuske, Njemačke, Filipina, Rumunjske, Slovenije, Španjolske, Ukrajine i Velike Britanije. 


Utrka se boduje za "ITRA National league", državnu trail ligu pod okriljem krovne svjetske organizacije trail trčanja. Natjecatelji su trčali na dvije staze- KMT10  (10km s 440m uspona) i KMT 20 (19km s 830m uspona). Početak i završetak utrke bio je na velikom parkiralištu u Sv. Luciji. 


Na utrci od 10 kilometara s vremenom 47:08 pobjedu je odnio Kostrenjan i proslavljeni biciklist Robert Kišerlovski, tri sekunde iza njega ciljem je prošao Davor Varga iz Rivala, a treći je bio Britanac Simon Neal. 


Na 20 kilometara s vremenom 1:31:46 najbrži je bio Luka Nedeljković, s dvije sekunde zaostatka u cilj je ušao Igor Horvat dok je treći bio Pavle Kruljac. Na 10km rekord staze iznosi 45:12 i postavio ga je Luka Nedeljković, a na 20km 1:32:54 koliko je lani trčao Igor Horvat.