Kostrena 2. kolovoz 2023. Naša Kostrena, foto: arhiva Ri Prsten

Kolovoz u Kostreni uz filmske hitove i zabavne predstave

Kolovoz u Kostreni uz filmske hitove i zabavne predstave
I ovog ljeta Kostrena je pozornica na otvorenom. Centar kulture Kostrena u kolovozu je pripremio raznovrstan program kulturnih događanja koja počinju održavanjem prepoznatljivog šestog po redu Kina u Kostreni.

Nakon uzbudljivih programa u srpnju koji su privukli brojnu publiku, u Kostrenu valja doći i u kolovozu kada Kostrenjane i njihove goste očekuju dvije zanimljive kinoprojekcije, a potom i dvije kazališne predstave.

Kino u Kostreni - Super Mario i Cura za sve

Kino u Kostreni ove će se godine održati šestu godinu zaredom, a bit će prikazana dva filmska naslova.

U petak, 11. kolovoza na programu je pravi filmski hit inspiriran svijetom iz popularne igrice Super Mario uz koju su odrastale generacije pa će ga vjerojatno s velikim zadovoljstvom pogledati i brojni roditelji.


U subotu, 12. kolovoza, na rasporedu je hit komedija Cura za sve u kojem glavnu ulogu ima Jennifer Lawrence kojoj je to prva prava glavna uloga u jednoj komediji. Film je premijeru u hrvatskim kinima imao koncem lipnja pa će kostrenska projekcija biti prilika za sve one koji su ga propustili pogledati.

Kino u Kostreni održava se na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena, a oba filma počinju u 21 sat, uz slobodan ulaz.

Prvo izdanje Kina u Kostreni održano je 2018. u organizaciji Općine Kostrena i Motovun film festivala. Koncept besplatnog kina na otvorenom izvrsno su prihvatili mještani, kao i posjetitelji i turisti. Od trećeg izdanja nositelji organizacije Kina u Kostreni su Centar kulture Kostrena i Motovun film festival uz podršku Općine Kostrena.

Kazališne predstave - Zbrko i Oli i Ljubav je na selu

Kolovoški program događanja u Kostreni nastavlja se u četvrtak 17. kolovoza, kada na Trgu sv. Barbare gostuje predstava Ri Teatra Zbrko i Oli. Predstava je  namijenjena uzrastu od 3 do 12 godina. Poučna i zabavna priča o zgodama i nezgodama Zbrke i Olija kroz mnoštvo dobrih i loših primjera na djeci prihvatljiv način slikovito prikazuje kako se ponašati u školi, u kući, na ulici, u prirodi, razvijajući kod djece smisao za toleranciju, prepoznavanje osjećaja, povjerenja, poštovanja i razumijevanja.

Predstava počinje u 21 sat, traje oko 35 minuta, a ulaz je slobodan.


Tjedan kasnije, u četvrtak 24. kolovoza na istoj lokaciji, na programu je najnovija hit predstava Ri Teatra za odrasle Ljubav je na vrelu, koja podsjeća na popularni reality show Ljubav je na selu. Radnja predstave smještena je na imaginarni otok Vrelo na kojem žive uglavnom žene. Na otoku se rađaju muškarci, ali se brzo odsele ili nakon napunjene 33. godine života misteriozno umiru. Ta čudna kletva nikada nije razjašnjena, ali strah se kod muškaraca prenosi generacijama. Glavna junakinja priče je teta Manda koja živi s nećakinjom Violetom koja planira odlazak s otoka, ali ne želi ostaviti tetu samu pa ju prijavljuje u reality emisiju “Ljubav je na selu”. Među mnoštvom čudnih i osebujnih kandidata, dvojica ulaze u najuži krug, a tko će od njih dvojice osvojiti Mandino srce neće odlučiti samo ona nego i publika koja će na početku predstave dobiti upute o načinu glasovanja! Predstava počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Glumački kamp za djecu i mlade

Od 23. do 28. kolovoza u Kostreni će se održavati i glumački kamp u organizaciji Max Teatra iz Zaprešića, namijenjen uzrastu od 6 pa do 18 godina. Zainteresirani polaznici moći će sudjelovati u radu na predstavi kojom će kamp biti zaključen i besplatnim glumačkim dramskim radionicama koje će se održavati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji svaki dan u terminu od 11 do 13 sati.

Prijave se primaju na nikolina.maxteatar@gmail.com uz napomenu da je broj mjesta ograničen.

Klapa Intrade za kraj Kostrenskog leta

Kostrensko leto zaključit će koncert klape Intrade 31. kolovoza u 21 sat u lučici Podurinj, u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena. Ulaz je slobodan.

U slučaju promjena termina i lokacija zbog loših vremenskih uvjeta obavijesti će biti na društvenim mrežama Centra kulture Kostrena i Turističke zajednice te portalu Naša Kostrena.