Kostrena 10. kolovoz 2020.

Komunalni radovi u Kostreni ne jenjavaju

Komunalni radovi u Kostreni ne jenjavaju
Unatoč ljetu i godišnjim odmorima u Općini Kostrena komunalni radovi, na nekoliko lokacija, ne jenjavaju.

Jedan od kapitalnih projekata u ovoj godini je proširenje groblja u Sv. Luciji za stotinjak grobnica s preko petsto pedeset ukopnih mjesta. Riječ je o investiciji čija će ukupna vrijednost sa svim uključenim troškovima iznositi 7,5 milijuna kuna. Završetak radova očekuje se u listopadu. 


Radovi se izvode i na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Zlatna ribica. Obnovom toplinske ovojnice, izvedbom termoizolacije kosih i ravnih krovova i zamjenom vanjske stolarije povećat će se energetska svojstva zgrade i postići značajne uštede u potrošnji energije za gotovo 60% na godišnjoj razini. Po završetku projekta, zgrada dječjeg vrtića iz postojećeg energetskog razreda C prijeći će u energetski razred A. Vrijednost radovi iznosi 4,5 milijuna kuna, a dio sredstava za obnovu osiguran je iz EU fondova.


Uskoro bi trebali započeti radovi i na drugom kostrenskom groblju na kojem će lokalni ponuđač tvrtka 4HOME iz Kostrene u potpunosti sanirati krov na zgradi mrtvačnice koji je izveden kao ravni zeleni krov. Krov se u više navrata popravljan radi propuštanja uslijed obilnijih oborina te se pokazao neekonomičan za održavanje. Planiranim zahvatom zeleni krov bi se u potpunosti uklonio i izvela bi se nova hidroizolacija. Rok za dovršenje radova je 30 kalendarskih dana, a vrijednost radova je 185 tisuća kuna bez PDV- a. 

Počeli su radovi i na hortikulturnom uređenju rotora Šoići koje će izvesti Parkovi Plus iz Rijeke, a koji bi trebali završiti kroz petnaestak dana. Vrijednost radova iznosi 140 tisuća kuna bez PDV- a.