Kostrena 25. lipanj 2021.

Koncert Šajete u Kostreni uvertira u PIG glazbeni kamp

Koncert Šajete u Kostreni uvertira u PIG glazbeni kamp
Glazbene večeri Kostrenskog leta večeras će otvoriti Šajeta, koji će za Kostrenjane i goste nastupiti na plaži Veli jarak

Kalendarski i programski započelo je Kostrensko leto. Bogat program trajat će sve do kraja kolovoza, a glazbeni dio otvorit će dobro nam poznati Dražen Turina Šajeta. Svojim raznolikim i bogatim glazbenim opusom Šajeta će u akustičnoj verziji nastupiti na popularnoj plaži Veli jarak, pored Jedriličarskog kluba Galeb. Već prethodnih godina ova se plaža pokazala kao atmosferski i akustični zgoditak za glazbom obojene lagane ljetne večeri.

Pod zvjezdanim nebom uz zvuk valova posjetitelji će tako večeras, 25. lipnja, od 21 sat uživati u Šajetinim bezvremenskim hitovima poput Moji koraki, Leteća Barbara, Evergrin, Party za ekipu i mnogim drugim. 

A upravo će Šajeta biti jedan od mentora glazbenog kampa PIG čije će prvo izdanje svjetlo dana ugledati 3. i 4. srpnja. Šajetina uloga bit će svojim iskustvom i znanjem motivirati mlade glazbenike da se prepuste uživanju u glazbi ukoliko se njome odluče baviti i profesionalno, ali i da ozbiljno shvate svoj muzički dar te ga iskoriste na pravilan način.

Glazbeni kamp PIG

Glazbeni kamp PIG, što je skraćenica od Proba Instrument Glazba, održava se u suradnji Centra kulture Kostrena, Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji i Udruge Ri Rock. Kamp je osmišljen kao dvodnevna radionica pod vodstvom nekolicine mentora, a cilj im je sudionike, koji imaju glazbeno predznanje, usmjeriti i potaknuti na osnivanje benda ili samostalne javne nastupe. Sudjelovat će dvanaest sudionika u dobi od 14 do 18 godina, koji svi sviraju barem jedan glazbeni instrument ili pjevaju, a koji imaju malo ili ništa iskustva u javnim nastupima. Teme radionica bit će dakako glazbeni instrumenti i probe, ali i osnivanje benda, funkcioniranje unutar benda, javni nastupi i ponašanje na pozornici te priprema benda za nastup sve do tehničkog postavljanja opreme te uštimavanja.

Glazbeni kamp podržava INA, a održat će se u Narodnoj čitaonici u Kostrena sv. Luciji.