Kostrena 14. lipanj 2023. Klaudio Vrančić

Koncerti, predstave, kino projekcije ovog ljeta u Kostreni 

Koncerti, predstave, kino projekcije ovog ljeta u Kostreni 
Kostrensko leto od sredine lipnja do kraja kolovoza donosi brojna tradicionalna događanja, ali i pokoji novitet

Kostrenjanima najdraža ljetna manifestacija počet će već 17. lipnja, a potrajat će sve do posljednjeg dana kolovoza. A u bogatom programu Kostrenskog leta, najavljenog danas u danas u uvali Žurkovo, i oni najizbirljiviji mještani ali i sve brojniji posjetitelji, lakoćom će pronaći nešto za sebe.


“Izdvojila bi Kostrena Food Corner, koji je na rasporedu od 30. lipnja do 16. srpnja. Stiže nam Capra Istrian Street Food, jedan od najpoznatijih u regiji. Bit će tu jako puno bendova, igraonice za djecu… Naša tradicionalna Kostrenska noć će se održati 8. srpnja, a nastupa nam Jole. Poslušali smo želje naših mještana i posjetitelja i ovo je za njih. Jako mi je drago najaviti novu manifestaciju- Jedna noć u Kostreni, koja je na rasporedu 14. srpnja. Baštinjenje naših skladbi u izvedbi izvođača poput Marka Tolje, Damira Kedže, Marija Battifiace, Karin Kuljanić… A Kostrensko leto ove ćemo godine zatvoriti uz Klapu Intrade u lučici Podurinj”, najavila je Belma Džomba, direktorica TZO Kostrena.


“6. KUK, kino na otvorenom, na trg ispred Sportske dvorane donosi po jednu projekciju za djecu i odrasle. Također, na trgu Sv. Barbare, imamo dvije predstave Ri Teatra, jednu za djecu, jednu za odrasle. Nastavljamo i s koncertom s mora i ove godine svirat će nam PachaMama Street Connection, koju je publika jako dobro prihvatila. Uz to stiže nam i jedan portugalski zbor mladih- Coro Academico da Universidade do Minho, koji će zajedno s i Pjevačkim zborom mladih Josip Kaplan održati jedan lijepi koncert ispred Sportske dvorane”, ističe Borka Reljac, ravnateljica Centra kulture Kostrena.


Kostrensko leto održat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera, a ruku pomoći organizatorima su pružili i Komunalno društvo Kostrena te tvrtke Ina, Dezinsekcija Rijeka i Ceramiche Mariner. Pokrovitelj manifestacije je Općina Kostrena. 


“Kostrena se, osim što je mjesto za ugodan život, pretvorila u mjesto bogato kulturnim događanjima. Tijekom ljeta imamo zbilja raznovrstan program. Posebno me veseli što se ove godine, uz spomenuta tradicionalna događanja, organizira Jedna noć u Kostreni, uz domaće pjesme i brojne izvođače. Kostrensko leto značajno je kako za naše mještane tako i za brojne posjetitelje i turiste”, zaključio je općinski načelnik Dražen Vranić.